Прогнозата е за намаление с 11 процента през следващата годинаСветовната

...
Прогнозата е за намаление с 11 процента през следващата годинаСветовната
Коментари Харесай

Според Световната банка цените на енергията ще се понижат през 2023 година

Прогнозата е за понижение с 11 % през идната година

Световната банка предвижда, че цените на силата ще се намалят с 11 % през 2023 година, след покачването им с 60 на 100 през 2022 година, осведоми Ройтерс, представена от.

Средна цена на петрола вид Брент от 92 $ за барел през 2023 година и намаляване до 80 $ през 2024 година предвижда банката в последния си обзорен отчет за пазара на първични материали. Тези стойности обаче са много над междинната петгодишна цена на Брент от 60 $ за барел.

Руският експорт на недопечен нефт може да падне с 2 милиона барела дневно заради ембаргото, което наложи Европейския съюз и рестриктивните мерки върху застраховките на петролните товари и доставките им, се споделя в отчета.

Предложеният от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) таван на цената на съветския нефт може да засегне съветския експорт, само че с цел да има резултат, е належащо да се включат и страните с разрастващи се стопански системи, се споделя в разбора на Световната банка.

Тя предизвестява, че забавянето на световния стопански напредък и продължаващите строги ограничавания против разпространяването на КОВИД-19 в Китай съставляват съществени отрицателни опасности.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР