Професорът от Оксфорският университет Уилиам Уайт публикува няколко въпроса, които

...
Професорът от Оксфорският университет Уилиам Уайт публикува няколко въпроса, които
Коментари Харесай

Ето как са изпитвали в Кембридж през 19-ти век

Професорът от Оксфорският университет Уилиам Уайт разгласява няколко въпроса, които са били задавани на кандидат-студенти за Кембрийдж и това провокира голяма полемика в мрежите, съобщи Риа новости.

Изпитващите са задавали въпроси за историята на Англия от 1485 до 1815 година. Кандидатите за Тринити колидж трябвало отговорят по 12 тематики, като условието било да вършат подробна оценка на историческите персони, както и да проучват събития, които са оставили загадка диря в историята.

Сред тях били: Дайте оценка на външната политика на крал Хенрих VIII до 1520 година. Как промените на Едуард VI са съдействали за възвръщането на католицизма при властта на Мария I ? Дали гибелта на Мария Стюарт е отслабила или заздравила позицията на Елизабет I ?

Според изявленията на днешните студенти, преди два века са били доста по-високи условията.  Да заучаваш и повтаряш непознати хрумвания е даста по-лесно в сравнение с да правиш критически разбор, настояват младежите.  Съмнявам се, че по-младите от 40-годишна възраст могат да отговорят безапелационно на тези въпроси, твърди професорът. Но въпреки всичко, тогава са имали студентите преимуществото, че историята е била с 2 века по-къса, майтапи се преподавателят.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР