Професорът-математик от БАН - Николай Витанов, за пореден път избълва

...
Професорът-математик от БАН - Николай Витанов, за пореден път избълва
Коментари Харесай

Проф. Витанов с нова порция бисери за политиката, войната и какво ли не

Професорът-математик от Българска академия на науките - Николай Витанов, за следващ път избълва куп бисери за войната, политическата конюнктура и какво ли още не. В своя гаменско-махленски жанр, от който се схваща, че би трябвало да сме му признателни, че го им, с цел да ни отваря очите...

ЕТО КАКВО ПИШЕ ВИТАНОВ:

Кратка информация за войната за 13 януари 2023 година

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор изисква самообладание, а не леене на усеща. Лей си възприятията на личната стена и помни, че възприятията, дето те напъва да ги лееш са резултат от отрицателни страсти, родени от гадното чувство на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и незабавно ще ти стане по-добре.

Съвсем първоначално. Гледате жалката картинка. Наловени на голата кука шарани се вият на нея и крякат юрдешки с цел да прикрият това. Не можете да го прикриете. Наблюдава се цялостен разпад на проукраинската агитация. Соледар бил украински. Кажете го на украинските войничета, които сега мрат поради мераците на Зеленски да си го върне назад. Украинските запаси не престават да отиват на 2 метра подземен. Помним декор Молтке: унищожи армията на съперника и териториалните придобивки ще дойдат. Гледаме. Юрдешкият плач против мен е голям. Защо ревете? Аз ви споделих, че по този начин ще стане. Аз ви споделих да слизате от голата пропагандна кука. Аз виждам националния интерес, вие кълвете на всяка непозната гола пропагандна кука, която ви се подмятна. Лесно е да се предскаже, че ще има още доста да ревете.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Ситуацията у нас ви бе предсказана 2 месеца преди последните избори. Свърши втората серия на кино лентата Франкенщайн. Проофесорът хирург не съумя, ученият не съумя, чакаме най-веселата серия, в която всички заедно потеглят да вършат нещо, което никой не желае да прави. В първата половина на серията ще имаме поливане един различен с гюлово масло, във втората половина ще стартира замерянето с дисагите. Защо с дисаги ли? Ами те съгласно класиката дисагите вървят с гюловото масло, нали по този начин. И дисагите полетяха. Вчера беше криптовалутна компания. Какво ли ще е през днешния ден?

Сега за войната.

Следим бавните процеси и то подред

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването украинската войска. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е витално значимо системите да работят. Това, което се следи е, че остарялото руско оръжие от някогашните членки на Варшавския контракт е на изчерпване и стартира изпразването на натовските хранилища от остарялото въоръжение, трупано от времето на студената война. Гръмко се афишират доставки на танкове Леопард. И какъв брой от тях? Една танкова рота. Между другото, плаченето за танкове значи, че още десетки хиляди украински войничета ще бъдат хвърлени в следващия напред.

Процес 2: Логистиката на съветската войска. Боеприпаси има. И тук по складовете има много остарели оръжия за потребление. И те би трябвало да се заменят с нови, т.е. се чака технологически напредък и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии приключва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за нахлуване освен в Донбас. Уплътняването на франта значи тежки загуби за украинската войска, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без задоволителна въздушна поддръжка за подавяне на съветското артилерийско предимство. Системата Таракан несъмнено не работи. Чакаме да свършат съветските ракети и артилерийски снаряди. Слизайте от голата кука, че ще свършат. Няма да свършат.

Процес 3: Численият състав на украинската войска. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен лимит. Появиха се филмчета по какъв начин се гонят хора по улиците да им се връчват призавки. Това не е добре. Попълненията не стигат да покрият големите загуби.

Ще се опитва с „ пенсионирави наемници “, само че това ще е за малко. Опасност от недоволство в съответните западни страни, когато ковчезите станат прекомерно доста. Нашият интерес е да не почнат да идват и ковчези в България. Там е алената линия. Наблюдавам ограмните украински загуби при Соледар и Бахмут и си мисля: Добре де, като свършат украинските бойци, по какъв начин ще си защитавате територията и градовете? НАТОвскиге ли армии ще влизат в Украйна. Няма ли да е експанзия в случай че елементи от западна Украйна бъдат откъснати? Или то руснаците късат агресорски, а ние ще късаме благородно. Пиша ви отново: цялостен разпад на украинската агитация в последните дни.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава последователното разрушение на украинската сериозна инфраструктура. Руската не е наранена. Очаква се централизация на съветските удари върху украинската прифронтова инфраструктура за де скове придвижването на украинските елементи.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма подобен. Руснаците могат да нанесат, само че не нанасят, на украинците им се желае да нанесат, само че не могат. Руснаците разчита на изтласкване на украинците от Донбас. Някои се радват, че Герасимов смени Суровикин. Не се радвайте – Суровикин не можеше да командва всички елементи на съветската войска и изключително тези, свързани с най-разрушителните оръжия. Герасимов може да командва всичко. Никога не забравяйте, че Герасимов командваше 52-ра съветска войска – тази, която постави под надзор Кавказ и Чечения. Аз не бих го подценявал. Напротив, чакам неприятностите за украинците да се умножат и засилят.

Процес 6: Съществени придвижвания по фронтовете. Соледар падна. Украинците се пробват да контраатакуват. Това ще изтъни още така и така тънките им запаси. Системата Таракан продължава да понижава възможностите за инситнски огромна украинска атака. Украинците би трябвало добре да си помислят. Евентуалното обграждане на съвсем цялостен украински корпус около Бахмут ще отвори голяма дупка във фронта. Наближава решителното стълкновение във войната – това за Славянск и Краматорск.

Процес 7: Идеологическата битка. В Русия нещата са много спокойни, апелите са за по – твърди дейности. Путин няма да може а ги пренебрегва до безконечност в случай че няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна, украинците са надъхвани, че може да завоюват войната. Големите загуби усърдно се крият. Писах ви, че след към 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. Така, че, украинската войска каквото счита да прави, да го прави в този момент. Ето военачалник Зима пристигна. Земята в Украйна замръзна. Сега ще забележим кой е по квалифициран за дейности в зимни условия. Десетки хиляди украински бойци са в заплаха. Хиляди към този момент отпътуваха в Соледар. На този декор се хвърлят голи пропагандни куки, че Соледар бил още украински. Пълен разпад на украинската агитация. Какво да пиша повече. Писах, писах, че тая агитация е аматьорска, юрдеците реваха против мен като разпрани. Хайде, гледайте в този момент юрдечета какво става. Много обичате думата словоблудство. Е, кой словоблудства в този момент. Кой е на светлинни години от действителната обстановка.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна тъга. Писах ви: би трябвало да си водим лична агитация, тъй като украинската не става. Не, разпростраяваме украинските голи куки, а Витанов той какво схваща. И в този момент какво? Колко още ще издържите да ви се смеят, че руснаците не са завладяли Соледар. Заради аматьорщината си скапахте опцията за конструиране на свястна агитация. Какви съдружници сте бе, една агитация не можете да сглобите. Мечката още не и кихнала насам, тия към този момент изгърмяха. Ами продължавайте в тоя дух. Каквото съм писал, ще го напиша отново: дилетанти.

Но стига за това през днешния ден.

Караме нататък

Политологията –(Ден 83)

Продължаваме натам. Приключваме с политическата социализация и отиваме на политическото присъединяване. Забелзвате ли следното нещо. Излагам ви политологията, така както съм я учил по зарадните книжки. С образци. Примерите хи не се харесват на юрдеците. И тия крякат до небето. Водете си бележки, юрдеци български. Ще ви назначат за калинка някъде да защитавате българските ползи. Вие няма да знаете кое какво и отсрещната страна, където са такива като мен, че и по-учени, ще ви смъкна гащите, а тъй като нищо не разбирате, ще смъкна около вашите гащи и гащите на народа. Внимавай народе, кого си избираш да ти пази ползите. Щото както знаеш, има доста да плачеш по-късно.

И така политическото присъединяване. Ами ходенето за гъби по влеме на избори политечиска присъединяване ли е? Да. Амчи, по какъв начин така? Ъ-ъмчи, ай да забележим по какъв начин.

Какво е в този момент политическото присъединяване. Политическото присъединяване е деяние. Ми то и брането на гъби е деяние. Значи какво деяние. Действие, предприемано от човеци и групи за въздействие на държавната или публичната политика. Ма то и брането на гъби цели да въздейства върху държавната политика. При политическото присъединяване, хора несвързани с професионалната политика или с държавния уред се стремят да въздействат на работата на страната. Че гъбоберачите по време на избори и те това вършат – страмят са да въздействат на държавната машина. Значи брането на гъби по време на избори е политическо присъединяване, колкото и да си мислят друго тия, дето берат гъбите. Участвате, участвате и постоянно си избирате такива, които след това ви разфасоват задните чести. И след това се чудите – с чие политическо присъединяване тия са пристигнали на власт. Ами – и с вашето. Накрая за през днешния ден – какви типове политическо присъединяване имаме. Индивидуално и групово – това ясно. Има още – интензивно и пасивно. Някои интензивно отиват да вземат участие в изборите, други вземат участие пасивно като берат гъби. Политическото присъединяване бива още непринудено и наложително. Принудително – по какъв начин? Щеш, не щеш – чавдарче,после пионерче и след това комсомолче. Още бива законно и нелегитимно. И така нататък. Значи бането на гъби е самостоятелно пасивно непринудено законно политическо присъединяване. Юрдек-калинките могат да почват да крякат. Юдрек-калинченца, политолотията е сериозна просвета, но много калинки се навъдиха и в нея.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 39)

...От позиция на посоката на миграцията може да отличим три съществени потока: миграция от юг на север, миграция от изток на запад (и от югоизток на запад) и миграция от задните дворове....

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Днес – миграцията от юг на север. Ама за какво нея първо. Щото тя ще ни е огромен проблем след 30-на години. Че кък така? Ами така, къде популацията пораства най-бързо? В Африка. Значи там се стягат многомилионни мигрантски армии. За какво се стягат? За миграция от юг на север. Аме ние инцидентно да сме на север. Ами на север сме и покрай Африка. Гледайте в този момент какво е писал Витанов за този поток през 2005 година:

... Гърция е буфер, само че не задълго. Очакваното нарастване на мигранските потоци рано или късно ще пробие този буфер и имиграцията от Африка ще се усили...

Тъй и кой е на север от Гърция. А, не, не сме ние, не сме ние, Юрдекистан е. Той ще бъде обиден от тази миграция, не ние. И още, по какъв начин така ни пишеш, Ве витанов, че Гърция ще се пробие. Гърция е мощна, Гърция е мощ, ще ги спре както спря потока от изток на запад през 2015!!! Да-а-а-а-а! Ама чакай, ко гледате умното и красива юрдече по този начин. Нали Гърция сполучливо спря миграционния поток през 2015 година и не бе пробита. Обяснете му в този момент на юрдечето, за какво Витанов беше оплют и със спряна финансиране след 2005 година. Не беше ли по тази причина, дето беше споделил нещо за миграционните потоци и за Гърция и Турция. Ето, в този момент се оказва, че е споделил нещо и за Гърция и за миграцията от Африка. АЙ, отново да го наплюем, финансиране няма какво да му стопираме, то още от 2005 година сме му го спрели. Хайде и аз да се включа – замърсен Витанов, неприятен, неприятен, словоблудец, противен, нищо не схваща. Стига ли или да не преставам.

Стига за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР