Проф. Зимлихман представи проучване, в което се вижда удвояване на

...
Проф. Зимлихман представи проучване, в което се вижда удвояване на
Коментари Харесай

Бездимните цигари разширяват артериите на пушачите

Проф. Зимлихман показа изследване, в което се вижда удвояване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести при пушачи, които в допълнение с това имат история на сърдечно-съдови болести в фамилията.

Затова е доста значимо пациентите да спрат да пушат или най-малко да понижат риска. Пушенето е значим и обратим рисков фактор за развиване на сърдечно-съдовите заболявания. Рискът за миокарден инфаркт при пушачите мъже е 36%.

Ето по какъв начин професорът разяснява различните разновидности за набиране на никотин от върлите пушачи:

„ За бездимните артикули – те дават опция да се понижи рискът от поява на сърдечно-съдово заболяване за пушачите, които не могат да спрат. Това се дължи на понижените формалдехиди с над 90%.

Също по този начин са понижени концентрациите на главните канцерогенни субстанции спрямо цигарите.

Има доста доказателства, като крайни точки за развиване на разнообразни болести спрямо пушенето “. Има и задоволително данни и за електронните цигари.

Проф. Зимлихман цитира изследване, в което се изследва способността на артериите да се уголемяват, като се съпоставят пушачи и консуматори на електронни цигари.

След един месец прилагане на електронни цигари, виждаме, че опцията към органите да минава повече кръв (т.е. артериите да се уголемяват нормално) се усъвършенства доста спрямо пушенето.

Онкологът доктор Питър Харпър срещна участниците в полемиката с регулациите на национално и интернационално равнище за понижаване на вредата от тютюнопушенето.

Той показа забавни обстоятелства и статистически данни: " 70 милиона души по света употребяват електронни цигари и нагреваеми тютюневи произведения. Знаем, че тези произведения съдържат по-малко токсични субстанции, а инвиво и инвитро проучванията потвърждават понижена токсичност.

Още няма дефинитивно удостоверение дали тази по-малка токсичност води до понижение в развиването на болесттите свързани с тютюнопушенето. Въпросът е да чакаме ли да минат всички тези години или би трябвало да действаме в този момент.

 Д-р Харпър съобщи изрично: „ Ако човек може да спре – да го направи. Това е най-хубавото решение. Дали прекосяването на различен артикул ще ти помогне да спреш?

Индустрията споделя, че още няма данни за това. Това, което аз виждам при множеството от моите пациенти, които минават на различен артикул е, че те съумяват да спрат.

Има научни изявления за възстановяване на белодробната функционалност, а от сърдечно-съдова позиция имаме възстановяване еластичността на съдовете при прекосяване на бездимни произведения. Излагането на токсични субстанции е по-ниско, а оттова и риска.

" При пушенето имаме пряк резултат на токсичните субстанции, които се образуват при горенето на тютюна. При бездимните субстанции, тези токсични субстанции са доста понижени “, прибавят професорите.

Изводите от полемиката демонстрират, че бездимните и електронните цигари съставляват по-безопасна опция за пушачите, които не могат или не желаят да се откажат от тютюнопушенето.

" Това са обстоятелства, а не внушения ", изрично разясниха доктор Харпър и проф. Зимлихман.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР