Проф. Трендафилова разказа за транскатетърно аортно клапно протезиранеТранскатетърно аортно клапно

...
Проф. Трендафилова разказа за транскатетърно аортно клапно протезиранеТранскатетърно аортно клапно
Коментари Харесай

Кардиолог: В България куца профилактиката

Проф. Трендафилова описа за транскатетърно аортно клапно протезиране

Транскатетърно аортно клапно протезиране е насочено към решение на проблемите на пациенти с аортна стеноза, това сподели проф. доктор Диана Трендафилова – шеф на клиниката по „ Кардиология “ в УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков ” в студиото на " Пулс " по

Тези пациенти имат струпване на калций по аортната клапа, това са възрастни хора, разясни тя. „ Аортната стеноза протича с дълъг асимптомен интервал. Когато се проявят първите недоволства, клиничния ход на прогресията на болестта е доста бърза “, изясни лекарят.

Най-често първите признаци са припадания, прималявания, стенокардия, лесна и бърза отмалялост, сподели доктор Трендафилова. „ Колкото повече се бавят във времето, толкоз повече процедурите стават по-рискови и резултата след свършената работа е по-малък. Важно е в точния момент да се подхващат дейности. Ехокардиографията слага дефинитивната диагноза, че има проблем с аортната клапа “, разясни тя. Възстановяването на този вид пациенти е доста бързо, сподели лекарят.

„ Транскатетърно аортно клапно протезиране е ефикасен способ, безвреден и щадящ и навлиза и при решаването и на други проблеми. За кардиохирузите това е гражданска война в лекуването на този вид сърдечно – съдова патология “, описа проф. Трендафилова.

Своята персонална история след промяна на аортната клапа описаха фамилията Николай и Николинка Герговски от Кнежа. Проф. Трендафилова описа за проблема на фамилията.

Д-р Трендафилова изясни по какъв начин се прави интервенцията на аортната клапа.

" В България куца профилактиката. Българите като обучение и здравна култура би трябвало да извърнат внимание на това ", приключи проф. Трендафилова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР