Проф. Татяна Дронзина*Всякакви значими вътрешнополитически новини изчезнаха от българските новинарски

...
Проф. Татяна Дронзина*Всякакви значими вътрешнополитически новини изчезнаха от българските новинарски
Коментари Харесай

С този късоглед политически елит пак няма да улучим кой е победителят...

Проф. Татяна Дронзина*

Всякакви значими вътрешнополитически вести изчезнаха от българските новинарски уеб сайтове. Домораслите ни всезнайковци мълчат и чакат да видят какво ще стане в Украйна. То каквото има да става, ще става и без нас, за жалост. Без нас, тъй като с помощта на късогледия ни политически хайлайф - ха да не споделям друга дума от пусто образование - ние още веднъж ще се окажем откъм губещата половина на човечеството. Един извънредно способен експерт като проф. Тагарев им го сподели, но слушат ли - въпросът е не дали, а по кое време ще се оправят украинците с съветската " специфична интервенция ". 

И по този начин, нашият ръководещ хайлайф отново няма да улучи кой е спечелилият. Щото за момента качеството му е като на миските, които печелят състезанията за хубост - чудиш се от кое място се явяват на сцената такива урунгели и в цяла България ли няма по-свестни от тях. 

Цял Европейски Съюз лимитира визите за съветски жители, а ние имаме изключително мнение. Цял Китай, дето при започване на войната откри " проруски неутралитет ", тъкмо в този момент си мълчи и взима мярката на Русия  по какъв начин да ѝ купи енергоносителите и суровините на безценица, а нашият президент договаря с Газпром. Цяла Индия си мълчи, и счита ли счита по какъв начин да получи от развития свят повече за въздържаното си държание, а наш коментатор ни тежко ни поразява с новината, че украинците кастрирали съветски бойци. Може би и зъб им вадят без анестезия. Друг пък ни изяснява, че Русия не инцидентно води специфична интервенция, а не война, щото в случай че почнела да води война, сме щели да забележим ние. Е, видяхме.

За сметка на това претендентите за народни представители мълчат като риби за Украйна и зорко гледат да не изразят мнение. Един сал Шаламанов написа ли написа, и добре написа, ама  способния му глас се губи в хора на общата мръсотия, с която ни заливат бъдещите национални избраници. 

Днес почнах да си върша труда да записвам кой какво е споделил за войната с Украйна - имам поради измежду политиците ни и измежду по този начин наречените водачи на мнение. До седмица-две ще взема да го напомня на всички. Щото шансът на обществените персони по тази причина работи, тъй като в човешкото схващане посланието се дисоциира от източника в границите на 40-50 дни. С други думи казано, след месец и половина забравяме кой какво е споделил и сме подготвени да му имаме вяра отново, макар изречените неистини.

Добре, че има едни, дето им викат учени, дето освен помнят като слон, ами си и записват. Та и аз съм от тях, де.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР