Ръководството на футболния ЦСКА София съобщи, че глобата от 450

...
Ръководството на футболния ЦСКА София съобщи, че глобата от 450
Коментари Харесай

ЦСКА София плати глоба от половин милион евро, наложена от УЕФА

Ръководството на футболния ЦСКА София заяви, че санкцията от 450 000 евро, която бе наложена от УЕФА към този момент е платена, съобщи БНР. Европейската централа глоби " армейците " и ги предизвести с изваждане от шампионатите поради просрочени отговорности. Комисията за финансов надзор на клубовете на УЕФА разгласи лист с 13 клуба, които не са изпълнили условията, като измежду тях ЦСКА София е с втората най-голяма санкция след португалския гранд Порто, глобен с 1,5 милиона евро.

" Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова санкция, бихме желали да успокоим, че клубът е осведомен за проблема, като публично удостоверение за наказването имаме от 19.04.24 година, а цялата сума от 450 000 евро и всички спомагателни разноски бяха платени на футболната централа на 16.05.24 година. С това получихме увещание, че лицензът за присъединяване в европейските клубни шампионати за идващия сезон (24/25) не е заплашен и остава неговото официализиране.

Въпреки че все още нямаме просрочени заплащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за интервал от 3 години - 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като спомагателна отговорност да съблюдаваме прецизно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов надзор на клубовете (CFCB) към УЕФА ", написаха от ЦСКА София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР