Проф. Огнян Герджиков, председател на 39 НС, служебен министър-председател през

...
Проф. Огнян Герджиков, председател на 39 НС, служебен министър-председател през
Коментари Харесай

Служебен премиер: Катастрофа с новия Изборен кодекс

Проф. Огнян Герджиков, ръководител на 39 Народно събрание, длъжностен министър-председател през 2017 година, посочен от президента Румен Радев, гостува на Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ”.

" Има премного подобаващи хора за този пост, от които може да избере президентът Радев и не е належащо историята да се повтаря. Не сме разговаряли с Радев по този мотив ", разяснява Герджиков. 

Засега е ясно, че длъжностен министър председател ще е ген. Стефан Янев, Бойко Рашков ще е длъжностен министър на вътрешните работи, а Асен Василев - на стопанската система и енергетиката.  

Според проф. Герджиков 45-ото Народно събрание е подхванало голям риск, като в границите на 8 пленарни съвещания е направило доста сериозна промяна на изборните правила. " Ако тръгнете със 180 км/ч в центъра на София, в това число и завоите, шансът да не катастрофирате е 0,0001. Така е и с този избирателен кодекс ”, разяснява проф. Герджиков

“При нас обаче партийният интерес е над националния. Ние нямаме съдружна просвета. Това грубо ни липсва. Развитите демократични страни съумяват да намерят общите допирни точки, да създадат коалиция. Ние не можем да го създадем ” акцентира ръководителят на 39-ото Народно събрание и съобщи, че само Национална движение „Симеон Втори" го е направила през 2001 година.

Обърнахме се към Съюз на демократичните сили, които бяха наш натурален съдружник, само че подадената ръка не я одобриха. Тогава тръгнахме да търсим кой ще бъде с нас. Това беше Движение за права и свободи. Тази коалиция беше ужасно значима за България, тъй като тя даде опция ние да се подготвим за участие в Европейски Съюз и да влезем в Европейски Съюз от 1 януари 2007 година.

За комисията на Мая Манолова той разяснява: “Сега Борисов го упрекват и него във всички смъртни грехове. Борисов е на разположение, а Божков е надалеч. Но истината е, че това е съществена активност на прокуратурата и такива комисии нямат правна стойност. И за мен се говореше какво ли не - че имам хотел, вилно населено място, само че още не съм ги виждал. Покрай същинските случаи вървят такива партенки ”. 

“Какво ни чака в този момент? Тези предварителни избори на 11 юли? ” попита Беновска. Герджиков разяснява, че резултатът ще е “+/- нещо и половина ”, или едно огромно нищо. “Няма да се учудя просто да влезем в една продължителна политическа рецесия ” сподели проф. Герджиков и счита, че след тези избори отново ще е несполучливо съставянето на кабинет, ще има още избори и длъжностен кабинет. 

“Най-важното е да не губим религия, тъй като загубим ли религия - всичко останало губи смисъл, прикани проф. Герджиков.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР