Проф. Коларова също така забеляза, че има населени места, където

...
Проф. Коларова също така забеляза, че има населени места, където
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Може да има мобилизация на избиратели в края на ...

Проф. Коларова също по този начин видя, че има обитаеми места, където изборната интензивност е извънредно висока, изключително в дребните. Тя акцентира, че в такива случаи механизмите, употребявани за активизиране на гласоподавателите, са постоянно персонални и се основават на местни фактори.

В предаването тя подлага на критика концепцията за въвеждане на учебен ценз при гласуването. Проф. Коларова изрази мнение, че тази концепция е " безобразна ". Тя акцентира значимостта на образованието и свободата на избор.

 

" За мен първо и най-важно е не имущественият ценз, а образованието. Ако си необразован, нямаш независимост на избор ", показва тя.

 

" Има гласоподаватели, които са подвластни и не упражняват свободно вота си. В момента у нас има най-много икономическа взаимозависимост. Това са всички тези, които купуват на вересия. Въвеждането на какъвто и да било ценз опонира на най-елементарните правила ", уточни тя.

 

В края на диалога проф. Коларова показа своето мнение по отношение на потреблението на машини за гласоподаване. Тя поддържа концепцията, че този способ може да предложи благоприятни условия за операция и спекулации. Тя съобщи, че решението не се намира във типа на бюлетината или машините, а в прозрачността и надеждността на преброителните центрове, което е и европейската процедура.

 

" Решението не е нито в хартиената бюлетина, нито в машините. То е в преброителни центрове, това е и европейското решение ", показва тя.

Като деен жител, проф. Коларова изрази поддръжка за дейното присъединяване и отговорността на жителите в изборния развой, наблягайки значимостта на придвижването пешком като метод за вдишване на отговорност и интензивно присъединяване в обществото.

 

" От известно време се движа пешком, без кола. Това също има значение, когато човек се движи пешком, той поема отговорност. Бих желала колкото се може повече хора да бъдат виновни и дейни ", сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР