проф. Георги ФотевДезинтеграцията на българското общество изглежда неудържима. На третия

...
проф. Георги ФотевДезинтеграцията на българското общество изглежда неудържима. На третия
Коментари Харесай

България осъмна с русофили по никое време

проф. Георги Фотев

Дезинтеграцията на българското общество наподобява неудържима. На третия път през 2021 година парламентарните избори демонстрираха изненадващо (! ), че обществото ни е тежко фрагментирано и ценностно комплицирано. Беше конфигурирано политически хетерогенно парламентарно болшинство и държавно управление, с цел да се избегнат четвърти, може би пагубни. За зла орис Путинова Русия нахлу вероломно в „ братска “ Украйна. Ужасната война. Освен всичко друго тя може да се трансформира незабавно в нуклеарна, т.е. в самоубийство на човечеството.

Българското общество е поляризирано. Единият полюс споделя на бялото черно и на черното бяло. Застават на страната на мракобесието. Оправдават и бранят агресора. Усукват. Не им мигва окото пред зверствата. Опозоряват България. В името на мистериозна и сатанинска „ правдивост “! Възроден е идеалът на нацистите и комунистите: да смажем част от популацията, с цел да е щастлива другата част.

Само посредством предишното се озарява тъмното настояще. Срам за българските историци, които забулваха предишното. Срам за обществени и филантропични учени, които лижеха и мажеха. Срам за продажната и суетна българската интелигенция. Срам за учебните заведения и университетите. Срам, огромен позор за българските медии. Защото България осъмна с пълчища ПОЛИТИЧЕСКИ русофили късно.

Ще се обърка страната ни още веднъж. Този път за хиляда години. Необходима е интелектуална гражданска война в медиите. Тя би трябвало да се стартира от вътрешната страна. Медийната гражданска война да бъде подкрепена от гражданското общество и от страната. Няма време.

По своята същина (призвание) медията е незаменима обществена форма за здравословна ИНТЕГРАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО. Истинската медия е самоописание и саморазбиране на обществото. Медията е родена в Европа полезност. Тя е закрилница на свободата като фундаменталната и висша европейска полезност.

Корумпираната (опорочената) медия е лишени от същността си. Медиите през днешния ден са изгубили в тревожна степен същността си. Те са злотворен политически хибрид. Те са станали политически сътрудник, който за разлика от политическите партии е безконтролен пред политическото общество. Политическото общество глоби на избори политическите партии. Хибридният политически сътрудник (медия) изкривява подло политическото общество. Това е нетърпимо. Тук-и-сега е мястото-и-времето на решителното „ НЕ! “.

Печалното поляризирано на българско общество е в доста огромна степен създадено от медиите в безнравственост. Медийната гражданска война е спасението. Неотложна и радикална промяна в националните медии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР