Проф. д-р Николай Ненов ще ръководи жури, чийто състав тази

...
Проф. д-р Николай Ненов ще ръководи жури, чийто състав тази
Коментари Харесай

Директорът на музея в Русе оглавява журито на Фестивала на маскарадните игри „Сурва”

Проф. доктор Николай Ненов ще управлява жури, чийто състав тази година е деветчленен

Проф. доктор Николай Ненов - шеф на Регионалния исторически музей в Русе, ще бъде ръководител на журито на 29-ия Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва ”, който ще се организира от 27 до 29 януари. Това оповестиха от Регионалния исторически музей в Перник.

Съставът на журиращата комисия тази година е деветчленен. В нея влизат известни експерти в региона на фолклора и маскарадната обредност. Представител от страна на Министерството на културата ще бъде доктор Силва Налбантян - Хачерян.

В журито ще са и ръководителите на двете групи, станали носители на оценката " Златната маска " на последния фестивал в Перник, състоял се през 2019 година. Това са сурвакарите от село Кралев дол и кукерската група " Каваклии " от бургаския квартал Долно Езерово.

Журито на фестивала " Сурва " ще прави оценка явяващите се групи по няколко критерия. Сред тях са показване на моменти от маскарадната обредност, поддържане на локалната традиция, предаване на обичайна културна специфичност, атрактивност и артистичност при осъществяването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР