Проекторешението с кандидатурата му бе внесено вчера от председателя на

...
Проекторешението с кандидатурата му бе внесено вчера от председателя на
Коментари Харесай

Емил Христов от ГЕРБ е новият зам.-председател на парламента

Проекторешението с кандидатурата му бе импортирано през вчерашния ден от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и през днешния ден бе утвърдено със 123 гласа „ за “, 7 „ срещу “ и 48 „ въздържал се “.

Досега Емил Христов беше ръководител на краткотрайната комисия за процедурата по придобиване на нов военен аероплан.

Той е депутат първи мандат. Преди да това беше ръководител на общинския съвет в Стара Загора.

Христов заема мястото на Цвета Караянчева, която неочкавано стана ръководител на Народното събрание, откакто се наложи Димитър Главчев да подаде оставка поради ултиматума на Българска социалистическа партия да не влиза в пленарната зала. Това се случи, откакто той острани от съвещание водача на социалистите Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев.

Главчев първо се колебаеше дали въобще да остане в Народното събрание, само че въпреки всичко реши това и през вчерашния ден беше определен за член на комисиите по външна политика и бюджет и финанси.

Междувременно Караянчева разяснява своя избор:

"Като станеш заместител на някого, при избрани условия би трябвало да си подготвен, че може да се наложи да го заместиш, тъй че нямах доста време за размисъл и скочил в дълбокото ", сподели тя пред bTV.

На въпрос дали е била питана дали желае, тя отговори, че не е имало подобен въпрос, а е трябвало да се вземе решение на момента. Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов й споделила: "Хайде, давай! ".

По мотив рецензиите, че не е правист и няма подготовка за този пост, Караянчева пък сподели:

"Вярно, аз съм машинен инженер, само че знаете, че има екип от адвокати, които оказват помощ на Народно събрание, имаме доста добър юридически отдел, имаме положителни референти, имаме сътрудници адвокати, които във всеки един миг са разполагаем. В последна сметка човек не може да знае всичко и човек се учи ".

След избора й водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева, която е правист и някогашен народен представител, разяснява, че на фона на Цвета Караянчева Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР