Проектобюджетът на община Русе за тази година е 187,8 млн.

...
Проектобюджетът на община Русе за тази година е 187,8 млн.
Коментари Харесай

Проектобюджетът на община Русе е 187,8 млн. лева

Проектобюджетът на община Русе за тази година е 187,8 млн. лв.. Той е с 27,4 млн. лв. повече от миналогодишния. Това оповестиха от локалната администрация в крайдунавския град.

Според кмета на Русе Пенчо Милков проектобюджетът е уравновесен след изчерпателен разбор и експертна оценка на общинските доходи и тяхната събираемост, необикновените и сезонни съмнения на приходоизточниците, както и тези, свързани с пандемичната и външнополитическата конюнктура.

По думите му в разходната част са спазени правилата на изгодност и целенасоченост за реализиране на годишните цели и цели.

Според Милков пред общинската администрация стои виновната задача в подтекста на отминаващи и настъпващи рецесии да бъдат обезпечени предпоставките за естествения живот на жителите.

От локалната администрация осведомят, че финансовият бюджет е повишен с близо 5 млн. лв. по отношение на предходната година, а средствата от страната за делегирани от нея действия нарастват от 94 млн. лв. на 106 млн. лв.. Ръст има и в постъпленията от локални доходи - от 50,8 млн. лв. на малко над 61 млн. лв..

От кметството изясняват, че главните цели през тази година са свързани с възстановяване на микроградската среда - облагородяване на междублокови пространства, създаване на паркинги, ремонт на тротоари, паркове, осветяване, монтиране на пейки. Продължава поддръжката на съществуващи детски и спортни площадки, както и построяването на налична среда и възстановяване на енергийната успеваемост. Предвидени са средства и за огромна стратегия за реновиране на общински жилища.

Сред целите е и възстановяване на техническата инфраструктура в дребните обитаеми места.

Създаването и поддържането на звено " Общинска полиция " е също измежду акцентите в проектобюджета, както и възстановяване на видеонаблюдението в разнообразни елементи на града.

Русенската просвета и спорт ще бъдат подкрепени с нарастване на заложените средства. Предстои построяването на нов скейт парк за спортуване навън и планиране на велосипедна алея сред град Русе и село Николово. Общинската дотация за читалищна активност е в двоен размер, усилва се и помощта за пенсионерските клубове.

По отношение на обществената политика предпочитано ще се финансират съществени обществени отговорности.

Проектът на бюджет за тази година следва да бъде импортиран за гласоподаване на изключителна сесия на Общинския съвет през идния месец.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР