Проекти за почти половин милиард евро финансира правителството в Кипър

...
Проекти за почти половин милиард евро финансира правителството в Кипър
Коментари Харесай

Правителството на Кипър финансира развитието на планинските райони

Проекти за съвсем половин милиард евро финансира държавното управление в Кипър за развиване на планинските региони. Към тях тази година се насочват и над 100 милиона евро частни вложения за създаване или реновиране на планински хотели.

Завършени или в друга степен на реализация в планинските общини са 265 плана, като съвсем половината от тях са в напреднал стадий на създаване и стартът им следва да бъде разгласен до края на тази или началото на идната година. Това заяви вътрешният министър Никос Нурис след направената етапна оценка на хода на осъществяването на Националната тактика за развиване на планинските региони.
С финансирането от държавното управление са приключени постройката на болница в планината Тродос, станция за коли за спешна помощ за незабавна помощ, целодневни учебни заведения в селски общини, обществени центрове. Най-голям финансов дял измежду плановете, които към този момент се осъществят, заема построяването и модернизацията на пътната мрежа.
Частни компании оповестиха и започнаха тази година планове за над 100 млн. евро в хотелиерството и туристическия бранш в планината.
Целта на държавното управление с Националната тактика за развиване на планинските региони до 2030 година е да се усъвършенства стандартът на живот в тях и да се основат условия за привличане на нови поданици, вложители, бизнесмени и туристи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР