Проекти в областта на любителското изкуство ще могат да кандидатстват

...
Проекти в областта на любителското изкуство ще могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Проекти в областта на любителското изкуство ще могат да кандидатстват за финансиране от Община Варна

Проекти в региона на любителското изкуство ще могат да аплайват за финансиране по общинския фонд " Култура “ във Варна. Това става допустимо с промени в Насоките за кандидатстване за 2023 година, в които се включва ново Направление 5 – " Любителско изкуство “. Това оповестиха от Община Варна за Varna24.bg.

Целта е да се основат условия за развиване на този тип изкуство, което да реализира обществена, просветителна и културна активност измежду подрастващите. Допълнението беше утвърдено с цялостно болшинство на днешното съвещание на ПК " Култура и духовно развиване “. Допустими за финансиране ще бъдат планове от любителското изкуство – музикално, танцово, театрално, образно, креативен работилници и други, които се осъществят с присъединяване на деца и младежи до 18 година Участниците в плановете би трябвало да са фенове, а художествените ръководители и педагозите на активността – експерти в съответната област. Максималната сума, което може да бъде отпусната по това направление за един план, е до 7 000 лева Кандидатът би трябвало да обезпечи лично финансиране в размер на 5% от целия бюджет на плана.

Заради новото направление фонд " Култура " ще провежда една сесия за набиране на планови оферти в региона на любителското изкуство. Срокът за кандидатстване ще е сред 2 май и 2 юни 2023 година, единствено по електронен път на адрес: fund.varnaculture.bg. Предвижда се бюджетът по фонд " Култура “ тази година да е 1,4 млн. лв.. От тях 1 млн. лв. са заделени за подкрепяне на планове по Направления 1-4 и 400 хиляди лв. – за Направление 5, без да има опция за прекачване на суми сред двете пера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР