Проектът за промени в Закона за опазване на обществения ред

...
Проектът за промени в Закона за опазване на обществения ред
Коментари Харесай

Оконачателно: Псуваш на стадиона? 1000 лв. глоба и забрана за посещение на мачове

Проектът за промени в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия беше признат на второ четене от депутатите.

Спешните законодателни промени вкарват най-належащите ограничения за оправянето с футболното безчинство и всевъзможни прояви на принуждение по време на спортни мероприятия.
След приемането на измененията санкциите за нарушавания на стадиона ще станат от 1000 до 5000 лв. и опция за налагане на 5-годишна възбрана за навестяване на мачове. Така по новите правила нарушаване ще е освен хвърлянето на бомбички, а даже носенето им на стадиона.
Според новите текстове отправянето на хули и неприлични изрази също ще се санкционира с санкция от 1000 до 2000 лева , както и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от една до две години. Това ще важи и за изрази и викания, насаждащи ненавист на разосова, етническа или религиозна основа.
Когато действието е осъществено наново, съдът ще постанова безплатен труд в употребява на обществото от 160 до 480 часа или санкция от 3 до 5 хиляди лева, както и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и в чужбина за период от 3 до 5 години.
Промените плануват и увеличение на видеонаблюдението във всеки бранш, входовете и изходите, както и възбрана за посещаването на спортни мероприятия на лица, взели участие в вълнения. Достъпът до спортни мероприятия ще се реализира с поименен билет , който ще даде опция на органите на реда да имат самоличността на всички гости.
Припомняме, че за нуждата от законодателни промени в тази област се заприказва след следващия случай на футболен мач сред тимовете на ЦСКА – София и " Левски ", играл се на 18 април т. година на Националния стадион " Васил Левски ". Тогава футболен почитател от публиката в бранш Б метна бомбичка, която рани двама служители на реда. След мача органите на реда пропускаха почитателите да излизат от стадиона един по един и задържаха над 40 обвинени, а няколко дни по-късно футболният гамен самичък се съобщи в полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР