Проектът за нов Закон за физическото възпитание и спорта (ЗФВС)

...
Проектът за нов Закон за физическото възпитание и спорта (ЗФВС)
Коментари Харесай

Новият ЗФВС мина на второ четене в парламентарната спортна комисия

Проектът за нов Закон за физическото образование и спорта (ЗФВС) мина на второ четене в парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта (КВДМС). На съвещанието участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, както и по-голямата част от екипа, който работи през последните три години по философията и текстовете на закона.

Дебатът по огромния по размер закон продължи над четири часа, като множеството от текстовете получиха единомислеща поддръжка от депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ, Обединени патриоти, Воля и Движение за права и свободи. Сериозна част от текстовете бяха подкрепени и от Българска социалистическа партия, като доста от техните оферти също бяха признати. След като ръководителят на КВДМС Славчо Атанасов не позволи ново отсрочване на гласуването на текстовете на второ четене се чака още при започване на идната пленарна седмица новият ЗФВС да бъде гласуван и от Народното събрание на второ четене.

По време на съвещанието на Комисията министър Красен Кралев разяснява, че приемането на новия закон е предстоящо от цялата спортна общественост, тъй като позволява редица неуредици в бранша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР