Проектът на съгласувания от двете камари на Конгреса на САЩ

...
Проектът на съгласувания от двете камари на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ възнамерява да разшири санкциите срещу Северен поток 2 и Турски поток

Проектът на съгласувания от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати боен бюджет на страната за фискална 2021 година включва разширение на глобите по газопроводите " " и " Турски поток ". Сенатът отдръпва и корекция, която разрешава на президента на Съединени американски щати да се откаже от потреблението на наказания, в случай че това е в националните ползи на страната, съобщи ТАСС.

" Законопроектът на Камарата на представителите съдържа наредба, която добавя закона за обезпечаване на енергийна сигурност в Европа от 2019 година, която уголемява глобите против плановете за създаване на газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток ". Поправката на Сената съдържа същата наредба, се споделя в изказването. " Сенатът отдръпва корекция, която разрешава на президента да се откаже от наказания против обещано лице, в случай че това е в народен интерес на Съединени американски щати. "

Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Към днешна дата " Северен поток 2 " е приключен на 93%. Спирането на плана се дължи на обстоятелството, че в края на декември 2019 година, поради глобите на Съединени американски щати, швейцарската компания Allseas спря работата по построяването на газопровода и отдръпна своите кораби.

" Турски поток ", който беше пуснат на 8 януари 2020 година, минава по дъното на Черно море от територията на Русия до крайбрежието на Турция. По-нататък има сухопътна директна линия до границата със прилежащи страни за експорт на газ за Гърция, България, Северна Македония. В бъдеще (след привършване на строителството на цялата инфраструктура) газът ще отива в Сърбия и Унгария. Пропускателната дарба на газопровода от 930 км. е 31,5 милиарда кубически метра метра газ, годишно.

През лятото първо следената от демократите Камара на представителите, а по-късно Сенатът с болшинство от републиканците утвърдиха техните версии на плана на боен бюджет за фискалната 2021 година. След това от представители на двете камари беше образувана комисия за координиране на детайлностите. Сега конгресмените и сенаторите още веднъж ще би трябвало да гласоподават утвърждения план. Окончателният проектобюджет ще бъде изпратен на президента за автограф.

Междувременно, по различен мотив, президентът Доналд Тръмп разгласи, че ще наложи несъгласие на плана за боен бюджет на Конгреса. Президентът на Съединените щати изрази страдание, че в проектобюджета за 2021-ва се загатва освобождението на обществените мрежи от отговорност, съобщи още ТАСС. Подробности -.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР