Проектът на График за движение на влаковете за следващата година

Проектът на График за движение на влаковете за следващата година ...

БДЖ пусна за обществено обсъждане разписанието за 2022-ра


Проектът на График за движение на влаковете за следващата година е публикуван за обществено обсъждане на сайта на БДЖ , предаде БНР. Така клиентите на БДЖ от областните и общински администрации ще могат да реагират с аргументирани предложения.

Основните промени в проекта на График са свързани с увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.

Предвижда се движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив и обратно, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

До 11 октомври могат да се изпращат предложения за изменение в проекта на График за движение на влаковете, съобщават още от БДЖ.

Източник: fakti.bg