Проектът на График за движение на влаковете за следващата година

...
Проектът на График за движение на влаковете за следващата година
Коментари Харесай

БДЖ пусна за обществено обсъждане разписанието за 2022-ра

Проектът на График за придвижване на влаковете за идната година е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ, съобщи БНР. Така клиентите на БДЖ от регионалните и общински администрации ще могат да реагират с аргументирани оферти.

Основните промени в плана на График са свързани с увеличение броя на бързите влакове в някои посоки и възстановяване на връзките с опция за пътешестване в разнообразни райони на страната.

Предвижда се придвижването на пряк бърз трен Горна Оряховица-Пловдив и назад, който ще пътува през Царева морава и Карлово с комфортна връзка за Габрово, както и за Хисар и опция за непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с комфортна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде обезпечен бърз трен на мястото на вечерния пътнически трен по това направление, който ще изминава дистанцията за по-кратко време.

До 11 октомври могат да се изпращат оферти за изменение в плана на График за придвижване на влаковете, оповестяват още от БДЖ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР