Проектът на БФ по волейбол С волейбол в училище пристига

...
Проектът на БФ по волейбол С волейбол в училище пристига
Коментари Харесай

Проектът С волейбол в училище пристига в Омуртаг

Проектът на БФ по волейбол " С волейбол в учебно заведение " идва в Омуртаг. Представители на федерацията ще гостуват на Основно учебно заведение „ Акад. Даки Йорданов “, заяви за Българска телеграфна агенция преподавателят по физическо образование и спорт Андрей Йорданов.

Мястото на посещаване не е определено инцидентно, тъй като през последните 30 години волейболът е главен спорт в учебното заведение. На последните извършени държавни финали на училищен игри (заради пандемията последните три години не се повеждат) 5-7 клас през 2019 година учебното заведение е първенец при момчетата, а девойките заемат призовото четвърто място в страната. Факт е и че, Виктор Йосифов - някогашен капитан на националния тим за мъже на България, е почнал своя състезателен път от тук и тъкмо с него през 2000 година, учебното заведение става за пръв път училищен първенец, описват от управлението на образователното заведение. И сега над 60 деца от 5 до 7 клас интензивно упражняват волейбол.

По думите на Йорданов, задачите на идното посещаване на 9 март, са разпространение на волейболната игра измежду децата на Омуртаг и в допълнение обосноваване на подрастващите да се занимават с волейбол в училище; запознаване с известните и титулувани волейболни играчи от близкото минало Евгени Иванов и Николай Иванов - някогашни капитани на националния тим, както и материално подкрепяне на учебното заведение с волейболно съоръжение.

При визитата в Омуртаг представителите на БФВ - Давид Давидов-вице-президент на федерацията и отговорник за детско-юношеското направление, Станислав Николов - административен шеф във федерацията, Евгени Иванов - шеф детско - младежки волейбол, Николай Иванов - отговарящ за всички национални тимове, ще бъдат осведомени с постигнатите волейболни триумфи на учениците, със спортната база на учебното заведение, както и с метода на водене на подготвителния развой с интензивно спортуващите деца. Ще бъде изнесена и къса открита подготовка пред гостите.

От учебното заведение допълват, че на събитието ще участва и началника на Регионалното ръководство на образованието в Търговище Елка Станчева.

Предвидена е и среща с кмета на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов, където ще бъдат разисквани въпроси за съдействие и подкрепяне на волейболния спорт в общината.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР