Бъдещето на Върджил ван Дайк ще бъде основен приоритет за

...
Бъдещето на Върджил ван Дайк ще бъде основен приоритет за
Коментари Харесай

Дортмунд готов да прибере Ван Дайк, Слот ще го убеждава да остане в Ливърпул

Бъдещето на Върджил ван Дайк ще бъде главен приоритет за бъдещия управител на Ливърпул Арне Слот, защото Борусия Дортмунд и още няколко европейски клуба ще се опитат да изкушат нидерландския бранител да напусне „ Анфийлд “, твърди The Mirror. Капитанът на „ алените “ има още една година от контракта си и не бърза да го преподписва, още повече, че мениджърът Юрген Клоп, който го докара в тима, ще си тръгне след края на сезона.

Ван Дайк, който през юли ще навърши 33 години, към момента има голям блян и упоритост и желае да продължи да играе на най-високо равнище. Бранителят получи сериозна контузия против Евертън през октомври 2020-а година и не игра 10 месеца. Той се възвърне изцяло, след което като завоюва Купата на Англия, две Купи на лигата и загуби от Реал Мадрид във финала на Шампионската лига през 2022-а година в Париж.

Но с от ден на ден натоварения футболен календар на Висшата лига, нидерландецът е на кръстопът по отношение на идната стъпка в кариерата си и би трябвало да реши дали желае да постави завършек на кариерата си в Ливърпул. Пожарна охрана тази причина Арне Слот ще се надява да убеди своя съотечественик да удължи престоя си на „ Анфийлд “, само че се счита, че Борусия Дортмунд следи деликатно обстановката с Ван Дайк.

Бранителят на „ жълто-черните “ Матс Хумелс, който ще навърши 36 години през декември, има контракт единствено до лятото и към момента не се е заел да го възобнови. Смята се, че Дортмунд, който приема Пари Сен Жермен в полуфиналите на Шампионската лига в сряда, има предпочитание да укрепи отбраната си точно с Ван Дайк, в случай че той реши да напусне Ливърпул и Англия.

Смята се, че клубове от Испания, Турция, Италия и Нидерландия също наблюдават от близко обстановката с капитана на „ лалетата “. Въпреки това, Слот се надява, че Ван Дайк ще остане на „ Анфийлд “ най-малко още една година, макар че капитанът на мърсисйдци обществено изрази разочароването си от обстоятелството, че Клоп ще се отдръпна от поста си след няколко мача.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР