Проект на мярка, или т.нар. интервенция Инвестиции в екологични съоръжения“,

...
Проект на мярка, или т.нар. интервенция Инвестиции в екологични съоръжения“,
Коментари Харесай

Нова мярка ще насърчава екоинвестициите в лозарството

Проект на мярка, или така наречен намеса „ Инвестиции в екологични уреди “, бе разисквана по време на 15-то съвещание на Тематичната работна група за създаването на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони. Според предлагането за мярка, финансирането ще идва по линия на Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ), се цели подкрепяне ориентирано към понижаване на екологичния отпечатък от активността на предприятието за произвеждане на вино – източници на възобновима сила, пречиствателни станции, съоръжения за компостиране и преправка на други отпадни артикули.

Предвижда се възможни бенефициенти да бъдат еднолични търговци и юридически лица винопроизводители, вписани в лозарския указател, както и сдружения на винопроизводители и междубраншови организации, написа agrozona.bg.

В рамките на интервенцията се планува подкрепяне ориентирано към понижаване на екологичния отпечатък от активността на предприятието за произвеждане на вино – източници на възобновима сила, пречиствателни станции, съоръжения за компостиране и преправка на други отпадни артикули.

Кандидатите ще могат да закупуват съоръжение и компютърен програмен продукт, както и да вършат строително-монтажни работи по здания, съоръжения за компостиране и преправка на други отпадни артикули.

В рамките на интервенцията се планува да има няколко вида финансиране:

– до 50 на 100 от цената на действителните разноски за реализиране на допустимите капиталови действия за микро-, дребни и междинни предприятия по смисъла на Препоръка 2003/361/ЕО на Комисията по отношение на дефиницията на микро-, дребни и междинни предприятия;

– до 25 на 100 от фактически направените разноски за предприятия с по-малко от 750 чиновници или с оборот, по-малък от 200 милиона евро;

– до 15 на 100 от фактически направените възможни разноски за предприятия с над 750 чиновници или с оборот над 200 милиона евро.

Разходите ще се възвръщат на база три самостоятелни предложения.

Финансовата помощ ще може да се изплаща предплатено.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР