ВАШИНГТОН (АП) — Мерик Гарланд стана третият главен прокурор в

...
ВАШИНГТОН (АП) — Мерик Гарланд стана третият главен прокурор в
Коментари Харесай

Републиканците гласуват да обвинят Гарланд в неуважение към Конгреса. Ето какво означава това

ВАШИНГТОН (АП) — Мерик Гарланд стана третият основен прокурор в историята на Съединени американски щати, арестуван за пренебрежение към Конгреса в сряда, откакто републиканците взеха решение да санкционират Министерството на правораздаването за отвод да съобщи аудио, обвързвано с президента Работата на Джо Байдън с класифицирани документи.

Презрението е едно от политически най-обърканите пълномощия на законодателите на Съединени американски щати и до последните години минимум употребяваните пълномощия. Това е инструмент, който Камарата и Сенатът могат да употребяват, с цел да принудят осъществяването на призовката или да отстранен всевъзможни спънки пред настоящо следствие.

С одобряването на резолюция за пренебрежение, Камарата на процедура предложи Гарланд да бъде преследван. А неотдавнашни каузи против съдружници на някогашния президент Доналд Тръмп, в това число Стив Банън и Питър Наваро, потвърдиха, че резолюцията за пренебрежение надалеч не е алегорична, създавайки основата за дело, което от време на време може да издържи в съда.

Ето какво би трябвало да знаете за б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР