Продаваме оръжие на Украйна, но на загуба, каза бившият вътрешен

...
Продаваме оръжие на Украйна, но на загуба, каза бившият вътрешен
Коментари Харесай

Валентин Радев: Президентът да свика КСНС заради мобилизацията

" Продаваме оръжие на Украйна, само че на загуба ", сподели някогашният вътрешен министър

След частичната готовност в Русия - задълбочава ли се спорът?

" Ние сме застрашени от спора, тъй като е доста покрай нас. По-малка е директната заплаха, тъй като сме членове на НАТО, само че всичко друго ни се стовари като парен чук. Нашата страна е както с Русия, по този начин и с Украйна. И всичко това се нарушава, да не приказваме и за туризма в Черно море. Там са огромните загуби, които ние поносим ", каза някогашният вътрешен министър и някогашен зам.-министър на защитата Валентин Радев.

Той е безапелационен, че президентът би трябвало да свика КСНС.

" Той трябваше да го извика даже за мигрантите, нищо не пречеше да го направи. Сега е наложително да го направи, тъй като има въпроси, на които никой не е дал отговор, в това число той. Държавният глава би трябвало да попита политическите сили да кажат ясно позициите си. Да речем, че политическият хайлайф внимава в този момент поради изборите, само че на президента не му е работа да внимава ", отсече Радев в ефира на  

Според него продаваме оръжие на Украйна, само че на загуба.

" Защо не го вършим публично. Всички европейски страни, като се изключи една, дават както филантропична помощ, по този начин и оръжия. Това е несериозно. Когато стана въпрос за оръжията в Народното събрание, госпожа Нинова разгласи: " Един патрон, в случай че отиде - ние напущаме обединението ", " Да, България " споделиха обраното. Защо не напуснаха? Прегърнали се с Българска социалистическа партия ", възмути се някогашният вътрешен министър.

Валентин Радев акцентира, че ГЕРБ/СДС са на " бялата " страна: " Колкото и да ние благ съветският народ, ние би трябвало да посочим кой е виновникът и кой е агресорът, и за какво се случва всичко това в Украйна. "

По думите му партията му не би се коалирала с Българска социалистическа партия.

" Надявам се изборите да са почтени, само че в мен остава един доста значим въпрос - по каква причина, когато всички страни от Европа не гласоподават с машини, България взема решение да гласоподава с машини? Ако сме първа политическа мощ - някой би трябвало да ни поддържа, кой ще бъде това? Трябва да има съгласие, демокрацията е това. Трябва да се опитаме да преведем страната през тези рецесии, които ни се стовариха последните 2 години ", добави Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР