Продължителното седене е по-опасно, отколкото си мислите! За съжаление, много

...
Продължителното седене е по-опасно, отколкото си мислите! За съжаление, много
Коментари Харесай

Какво се случва, когато седите прекалено дълго време

Продължителното седене е по-опасно, в сравнение с си мислите! За страдание, доста от вас работят зад бюро и прекарват над 80 % от работния си ден на стола. Приемете съществено всички препоръки за оживление на час и оптимално придвижване денем. Седенето носи доста отрицателни последствия за здравето:
Сърдечни проблеми
Те са директно свързани с нараствания риск от напълняване. При застояване горим по-малко калории и по тази причина мастните киселини обгръщат артериите по-лесно.
Болка в тялото
Седенето, което е директно обвързвано с обездвижване слага тялото в избрана поза. Когато постоите даже 30 минути в една поза, след това усещате болежка в съответното място. Представете си в случай че не мръднете часове, забити в монитора!
Изкривяване на стойката
Постоянното седене в една поза води до изгърбване. Много малко са тези, които седят с изправен тил на стола.
Уврежда мозъка
Да, вярно прочетохте. Седенето се отразява и на мозъка ви. Според проучване на университета в Калифорния, Лос Анджелис, заседналият метод на живот, включващ и повече заседяване може да аргументи изтъняване на област в мозъка, която дава отговор за запаметяването на нови неща.
Напълняване
Повече седене, по-малко придвижване, по-малко горене на калории и всичко това води до напълняване.
Риск от диабет
Десетки проучвания от години настояват, че напълняването и застояването са измежду главните предпоставки за насърчаване на диабет.
Разширени вени
Седенето дълго време напряга краката и седалищните ви елементи. Това води до разширение на вените и до хемороиди.
Раздразнение
Липсата на придвижване и взирането в монитора води до смяна в настроението и по-точно до едно неспокойствие, което след това се отразява и на съня ви. Така влизате в циничен цикъл на недоспиване и настроението ви не се усъвършенства.
Какво да извършите
Вече сте го чували. Движете се най-малко 30 минути дневно. Забравете за асансьора, качвайте се по стълбите. Ставайте на всеки час и се разхождайте по 10 минути. Сменяйте позата на стола си на всеки 20-30 минути. Спортувайте интензивно, с цел да развиете мускули и те да ви оказват помощ да запазите позата и здравето на тялото си даже да седите през по-голямата част от работния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР