Продължението на Сексът и градът“ – Просто ей така“ раздели

...
Продължението на Сексът и градът“ – Просто ей така“ раздели
Коментари Харесай

Какво ни казват книгите в Просто ей така

Продължението на „ Сексът и градът “ – „ Просто ей по този начин “ раздели феновете, само че без значение от кой лагер сте – на одобряващите го или на критиците, сигурно всеки подробност е доста обмислен в сериала. И не става въпрос единствено за модата и декорите. Книгите също са значим акцент в продукцията на HBO, защото Кари Брадшоу е писателка, писането е нейната мощ, само че в някои епизоди книга се появява и в ръцете на Миранда и то не какво да е заглавие, а книга за трезвеността.



Явно е положен голям труд за селекцията заглавия, някои от които са единствено част от реквизита, други са изнесени на напред във времето като част от сюжета.

„ Това беше взаимна работа на сценаристите, актьорите и специалистите по декора “, споделя Майкъл Кори от екипа на „ Просто ей по този начин “.



Наложило се е да се подредят към 120 книги единствено за жилището на Кари. Допитали се и до Сара Джесика Паркър – какви книги харесва и по този начин последователно събрали подходящите заглавия за една безапелационна библиотека.

Трудности с пандемията е имало и по време на снимането на епизодите, тъй като не се е знаело кога сериалът ще бъде пуснат дефинитивно. Това наложило снимането на няколко пъти на една и съща сцена с разнообразни книги, които Кари вади от библиотеката. В други епизоди, тя носи разнообразни издания в чантата си.

Списание Vogue има толкоз натъртено око, че са наблюдавали кои заглавия се появяват в „ Просто ей по този начин “. Има заглавия с трансджендър персонажи, други които преглеждат въпросите на расизма или такива за женското другарство. Ето кои издания ще срещнем в епизодите:

Fight Night от Мириам Тоус

Книгата се подава от чантата на Кари, до момента в който тя чака за часа си по физиотерапия. Fight Night e история за мощните дами. Книгата наблюдава три генерации с фокус най-младата – 9-годишната Суив, която получава нетрадиционно обучение от прелестната си баба. Изданието очевидно е особено, тъй като се демонстрира доста пъти в няколко епизода.

Rainbow Milk от Пол Мендес

Тази книга е тъкмо до Кари на масата за пикник от сцената, когато Шарлът споделя: „ Пръстът те е карал да се чувстваш жива? “ Изследвайки тематиките за расизма и половата еднаквост, книгата на Мендес разказва прекарванията на 19-годишен негър гей мъж, който е пропъден от вкъщи му, откакто е бил отстранен от общността. 

Who They Was от Габриел Краузе

Who They Was беше в листата на номинираните за премията Booker през 2020 година Това е биографичен разказ, действието се развива в Лондон, а съществени настоящи лица са персонажи от криминалния под земята свят. Авторът написа туит с изненада да види книгата си в ръцете на Кари в леглото й преди да заспи: „ Не знаех, че книгата ми е от определените, до момента в който не го видях с очите си... “

The Nickel Boys от Колсън Уайтхед

Също като четиво в леглото, виждаме The Nickel Boys – отворена на половина в епизод 5 малко преди палавата сцена сред Миранда и шефът на Кари – Че Диаз в кухнята. Книгата споделя за две момчета, изпратени в учебното заведение Дозиер, реформаторско учебно заведение във Флорида. Книгата завоюва премията „ Пулицър “ през 2020 година, а списание Time я дефинира като една от най-хубавите за десетилетието.

Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol от Холи Уитакър

С книгата Миранда схваща, че има проблеми с алкохола. Тя поръчва изданието от Amazon и попада в разказ за феминизма и опита на дамите да останат трезви. Книгата има триумф с предлагания си способ за отричане на алкохола за доста свои читателки.

От лавиците на Кари...

от Кристин Смалууд е книга, която споделя за хора, които непрекъснато имат вяра, че не вършат нещо вярно и пропиляват живота си.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР