Продължавайте да строите. Рецесия така се бори - с нови

...
Продължавайте да строите. Рецесия така се бори - с нови
Коментари Харесай

Рецесия се бори с нови заводи и високи заплати, каза Борисов

Продължавайте да строите. Рецесия по този начин се бори - с нови фабрики, с нова работна ръка и, естествено, високи заплати. приветствие. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който дружно с финансовият министър Владислав Горанов откриха нов цех в Петрич. Производствена база е финансирана по проекта "Юнкер ".

"Дошли сте по автомагистрала "Струма ", видели сте много багери и машини, които строят по пътя. Много скоро дистанцията сред Петрич и София ще се взима за доста малко. Сега е елементарно, само че преди години до Петрич се стигаше мъчно, беше покрай Гърция, до капитализма. Искам да кажа на тези, които се тревожат - ние с Горанов се тревожим от една година за рецесията, в която света влиза. Виждате, че Тръмп отваря запаса, с цел да не влезе света в рецесия. На фона на тази прелестна планина, с финансовия министър през вчерашния ден в Пещера открихме различен цех, отново със същата прелестна панорама ", сподели Борисов на откриването.

Новият цех в Петрич е втората огромна инвестиция на компанията в района и петата индустриална база на АББ Груп в България. Той е с повърхност от 7 400 кв.м. и ще създава артикули ниско напрежение. Заводът ще сътвори още 420 работни места.

Първата индустриална база на ABB в Петрич е издигната през 1996 върху обща повърхност от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията създава артикули за ръководство ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на ABB от Германия и Швейцария.

Освен двете си индустриални бази в Петрич ABB разполага и с два завода за артикули ниско и приблизително напрежение в гр. Раковски, както и индустриално звено за артикули високо напрежение в Севлиево. Компанията има и съвременна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира основният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към сегашния миг компанията разполага с над 2 700 чиновници в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР