Продължават проверките за запалването на . Вагоните са преместени от

...
Продължават проверките за запалването на . Вагоните са преместени от
Коментари Харесай

Красимир Папукчийски: Запалването на влака Варна-София е необяснимо


„ Продължават инспекциите за запалването на. Вагоните са преместени от Каспичан в Горна Оряховица. Интересно е, че влакът се възпламенява три минути след потеглянето от Каспичан. На гарата не е имало индикации, че ще има проблеми. Запалването е необяснимо и за пожарната, която взе участие в следствието “.

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ Красимир Папукчийски, зам.-министър на превоза и известията. Той добави, че вредите по влака са на стойност 3 милиона лв..

„ Вагонният състав е сред 40 и 50-годишен. Трябва да бъде направена сериозна рационализация, а не поправки. Рискът при всяко едно транспортно средство, което е по-старо, е по-голям “, добави той.

„ Мога да заявя, че няма преносим състав, вагон или локомотив, който да няма пожарогасител “, акцентира зам.-министърът на превоза.

Ситуацията в БДЖ

„ Всички локомотиви „ Смартрон “ са въведени в употреба и възстановихме огромна част от дизеловите локомотиви и електромотрисните влакове. Имаме 100% покритие на локомотивния парк “, изясни той.

При 100% локомотивен състав достигнахме до, акцентира Папукчийски.

Министърът показа, че последно се е качвал на трен преди две седмици, като е видял усъвършенстване на хигиената.

„ Има какво да се желае от тоалетните във вагоните. В момента се прави спомагателна стерилизация за дървеници и се вършат лабораторни проучвания за въздействието върху тях ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР