Продължават ожесточените сражения в украинския град Северодонецк. Украинската армия не

...
Продължават ожесточените сражения в украинския град Северодонецк. Украинската армия не
Коментари Харесай

Украйна не отстъпва: Тежки боеве за Северодонецк

Продължават яростните сражения в украинския град Северодонецк. Украинската войска не отстъпва в този източен град, който се трансформира в сцена на едни от най-тежките боеве от началото на съветската инвазия. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Представител на локалните управляващи акцентира, че обстановката се трансформира всеки час и не може да се каже коя страна има превъзходство. Водят се улични боеве, а съветските елементи поддържат непрекъснат артилерийски обстрел. Украинската защита съумя да отблъсне руснаците през уикенда, само че по-късно ситуацията се е влошило, съобщи губернаторът на Луганска област.

„ Изправени сме пред сложна обстановка на изток, в Северодонецк. Поддържаме ситуацията. Те ни превъзхождат по брой, те са по-мощни. Но все пак мисля, че имаме всички шансове да ги отблъснем там. В Северодонецк са останали 10-15% от популацията.

В Лисичанск обстановката е почти същата. Въпреки това, в случай че се движите през града, имате чувството, че там няма никой. Не знам къде са хората, няма ги. По улиците няма хора, с изключение на нашите военни”, сподели още Зеленски.
ТЕМА преди 11 часа 1066 преди 11 часа 3395 преди 14 часа 2890
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР