Продължават масовите протести в Израел и Франция. Хиляди демонстранти излязоха

...
Продължават масовите протести в Израел и Франция. Хиляди демонстранти излязоха
Коментари Харесай

Барикади отново блокираха Израел, не стихва напрежението и във Франция

Продължават всеобщите митинги в Израел и Франция. Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на столицата Тел Авив и сътвориха барикади на основни улици и мостове в града. Черен пушек се изви в небето, откакто протестиращи възпламениха огън на основната автомагистрала в града. Местните медии разясниха, че пушекът е закрил някои от емблематичните небостъргачи.
Прочетете още
След съществени конфликти със силите на реда, недоволството затихна към 2 часа вечерта. Въпреки това в обществените мрежи бяха оповестени фрагменти, на които се вижда, че силите на реда употребяват водни оръдия по към момента събралото се голям брой освен в Тел Авив, а и в други израелски градове.

Снощи министър председателят Бенямин Натаняху направи изказване, в което съпостави протичащото се в израелското общество с фамозния проблем пред цар Соломон за двете майки. Нетаняху предложи всички да загърбят политическите си пристрастия и да не подкопават целостта на обществото, като даде обещание разговор с опозицията.

Продължават и митингите във Франция. Около 13 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат ситуирани в страната през днешния ден, като 5500 от тях ще бъдат ситуирани в Париж. Това заяви министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, представен от BFMTV.

Жералд Дарманен се притеснява, че ще има опити за нарушение на публичния ред.

На 28 март ще бъде маркиран общо десетият ден на митинги против промените.

Профсъюзите приканват за стачка на железничарите, чака се работата в метрото да бъде затруднена, ще стачкуват контрольорите на въздушния трафик, както и учителите и енергийните служащи, написа " Фигаро ".

На летищата Орли, Марсилия, Тулуза и Бордо може да бъдат анулирани до 20% от полетите.

В някои градове митингите бяха съпроводени с вълнения, грабежи и опити за палежи: в Бордо стачкуващите подпалиха кметството, в Париж бяха регистрирани голям брой палежи.

В средата на март френското държавно управление утвърди пенсионна промяна, заобикаляйки Народното събрание. Реформата предвижда увеличение на пенсионната възраст от 62 на 64 години.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР