Продължават интензивните дипломатически усилия за намаляване на напрежението около Украйна.

...
Продължават интензивните дипломатически усилия за намаляване на напрежението около Украйна.
Коментари Харесай

Германската външна министърка е на визита в Москва

Продължават интензивните дипломатически старания за понижаване на напрежението към Украйна. Новият немски министър на външните работи Аналена Бербок ще бъде в Москва през днешния ден, откакто през вчерашния ден посети Киев.

Готови сме за сериозен разговор и стъпки, които ще донесат повече сигурност на всички в Европа, в това число Русия, съобщи немският външен министър, като предизвести, че Западът не може да отстъпва по съществени правила като териториалната целокупност и независимост на избор на съюзи.

Готови сме да реагираме, в случай че Русия избере пътя на ескалацията и това ще коства скъпо на Москва в стопански и политически проект, предизвести външният министър на Германия още преди да посети Киев и Москва.

В Украйна Бербок даде обещание дипломатическа поддръжка, само че удостовери, че Берлин не е подготвен да доставя оръжие. Сред тематиките на срещата с съветския й сътрудник Лавров са Украйна и съветските оферти за гаранции за сигурност в Европа.

В НАТО знаят какви ограничения може да вземе Русия при отвод от такива гаранции, сподели съветският заместител външен министър Александър Грушко и добави, че съответно те ще зависят от това какъв боен капацитет може да бъде задействан против ползите на Русия. Днес има още една значима среща за европейската сигурност - в Берлин генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг беседва с немския канцлер Олаф Шолц.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР