Да имаш баба значи да имаш своя история. 16 текста

...
Да имаш баба значи да имаш своя история. 16 текста
Коментари Харесай

Заповядайте на премиерата на "Баба" в културен дом НХК

Да имаш баба значи да имаш своя история. 16 текста на известни персони събира сборникът " Баба ",издаден от " Мусагена " при започване на годината. Премиерата в Бургас се осъществя по покана на Община Бургас и ще събере ценителите на литературата на 13 юни (четвъртък), в арт пространството на Културен дом НХК, от 18.30 часа.
 
В чудната книгата са събрани историите на Ангел Иванов, Йорданка Белева, Владислав Христов, Жюстин Томс, Васил Христов, Кремена Димитрова, Ина Иванова, Димитър Стефанов, Яна Монева, Момчил Николов, Руси Чанев, Иван Тотев, Ива Колева, Боян Боев, Анастасия Събева и Силвия Недкова, отдадени на разноликите баби, които белязват живота ни. Съставител и подстрекател на сборника е Кремена Димитрова.
 
" Бяхме лятото на морето, нашето, и аз за следващ път изпаднах в книжна абстиненция. Та, в такава една рецесия открих една плажна библиотека, в която можеш да оставиш книга и да вземеш книга. Разбира се, там имаше безобразни неща, само че имаше и бисери, там открих писмата на Кафка да вземем за пример. Та, около това се замислих коя е тази книга, която би се прочела и от литературно изкушени, и от хора, които другояче четат вестници на плажа. Знаех, че това би трябвало да е алманах, само че ми бягаше тематиката. Защото към този момент се появиха много такива, и то положителни. И, еврика, концепцията ме осени от единствено себе си! (...) А аз израснах без баби, и това постоянно ми е липсвало. И, по този начин взех решение да си направя баба от разказите на 15 доста надарени създатели. Плюс един мой ", споделя тя.
 
Кремена Димитрова е приключила " културология " в СУ " Св. Климент Охридски " и " театрознание " в НАТФИЗ " Кр. Сарафов ", специализира и арт-мениджмънт и културна политика в Университета по изкуствата в Белград. Тя е дълготраен драматург на редица театри, създател на голям брой изявления в онлайн и печатни медии, редактор и сценарист, съставител на сборници, артистичен шеф на продуцентска къща " Креди Арте ", старши специалист " Комуникации и Медии " в Националния кино център, PR на Софийския интернационален книжовен фестивал, който стартира след броени дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР