БСП пак иска оставката на Нинова! Този път това са

...
БСП пак иска оставката на Нинова! Този път това са
Коментари Харесай

БСП пак искат оставката на Нинова!

Българска социалистическа партия отново желае оставката на Нинова! Този път това са младежите в Българска социалистическа партия. Транспарант с думите “Промяна Младежко обединяване в Българска социалистическа партия ” и “Оставка ” провисна от централата на партията на столичната улица „ Позитано “ 20.

Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на Българска социалистическа партия, която се чака да бъде пета политическа мощ в 50-то Народно събрание.

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов счита, че даже като съпротива не могат да убедят жителите, че Българска социалистическа партия е лявата партия, която се грижи за тях.

„ Ето за какво имаме вяра, че имаме потребност от нови персони, престижи, интелектуалци, потвърдени експерти, а до момента ни се предлагаха в листите някогашни ръководители на младежкото Съюз на демократичните сили “, съобщи Филипов.

Българска социалистическа партия отново желаят оставката на Нинова! (СНИМКИ) 10.06.24 18:04 Черните ябълки – най-скъпите ябълки в света! Чудото против високо кръвно и сърдечно-съдови болести 10.06.24 17:48 Къде в Европа десните разрушиха левите на пух и прахуляк! 10.06.24 17:01 Русия вербува африканци за присъединяване във военните дейности против Украйна 10.06.24 16:54 Ето кой изпращат ПП-ДБ в Европарламента! (ГРАФИКА) 10.06.24 16:44

Той прикани Българска социалистическа партия да тръгне към пътя на смяната.

Снимка: БГНЕС

Габриел Вълков, ръководител на Националния съвет на Младежко Българска социалистическа партия, съобщи, че след съвещание на младежкото управление са взели решение да изискат Корнелия Нинова да подаде оставка като водач на партията.

„ От 2017 година насам тя загуби 800 000 гласа поддръжка за Българска социалистическа партия. Формацията е на ръба на оцеляването както виждате от изборните резултати – тя е на 6,9% и на към 140 000 гласа – това е дъно “, разяснява Габриел Вълков.

Той акцентира, че ръководители на други партии към този момент са подали оставка, визирайки тази на Христо Иванов като ръководител на „ Демократична България “, и изиска Нинова също да подаде като водач на Българска социалистическа партия. „ Искаме неотложно привикване на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който да свика конгрес, който да гласоподава нейната оставка, да се избере краткотраен ръководител и по-късно да се избере нов подобен на Българска социалистическа партия “, предложи ръководителят на Националния съвет на Младежко Българска социалистическа партия.

Той прикани всички структури на Българска социалистическа партия да застанат един до друг с тях.

Снимка: bTV

През март близо 50 членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия се оповестиха за промяната на Нинова и за „ единство на лявото политическо пространство в България “.

Под формалната позиция се подписаха 49 души.

Сред „ бунтарите “ бяха ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия Иван Таков и Калоян Паргов, който заемаше тази позиция преди него. В листата е и някогашният кмет на Смолян Дора Янкова, както и такива емблематични червени деятели като Емилия Масларова, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев.

Ето какво написаха те тогава:

Ние изрично заявяваме, че няма да продължаваме да бъдем нечутата част от членовете на Народно събрание и по този метод да поддържаме тази разрушителна политика, която цели да омаломощи Българска социалистическа партия.

Не можем да продължаваме по този път, свел до 9% електоралната поддръжка за Българска социалистическа партия и трансформирал я в съпротива, от която не зависи нищо. С продължаващото вътрешно разцепление и опълчване в Българска социалистическа партия тя не може да претендира за водеща роля в навечерието на изборите за Европейски парламент. Нужно е единство на левите политически сили в България!

Всички наши досегашни опити да се противопоставим на налаганите през последните няколко години политика и метод на работа на Народно събрание на Българска социалистическа партия не дават резултат. Ние не можем и не желаеме да бъдем съпричастни с това държание и тези дейности на управлението на Българска социалистическа партия. Не можем повече да мълчим и да бъдем заслон, зад който това управление да постанова силово недемократичен жанр и способи на работа, да организира властнически диктат върху активността на локалните партийни организации, да принизява Националния съвет и да го употребява за персоналните цели на председателката на Българска социалистическа партия.

Да върнем Българска социалистическа партия към нейните корени, към нейната идеология и морал, тъй като към този момент малко на брой ни разпознават като социалистическа партия.

Да върнем в Българска социалистическа партия демократичните правила на структурно създаване на партията, където всяка една от организациите: общинска, регионална, национална, да има своите съответни задължения, отговорности и независимост да организира политика в общините и регионите! Да възстановим груповите правила на работа и ръководство в Българска социалистическа партия!

Източник – БГНЕС

Още вести четете в: България, Избори 2024, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР