Продължават хакерските атаки към руски сайтове на медии и държавни

...
Продължават хакерските атаки към руски сайтове на медии и държавни
Коментари Харесай

Хакнаха официалния сайт на Кремъл

Продължават хакерските офанзиви към съветски уеб сайтове на медии и държавни ведомства след вчерашното видео послание на „ Анонимните “, които се заканиха да извадят всичко отвън строя, до момента в който съветският президент Владимир Путин не подаде оставка.

След неколкократни хаквания в събота, през днешния ден уеб сайтът на Кремъл - kremlin.ru, спря да работи на фона на известията за хакерски атаки вид denial of service (DDoS) против други уеб сайтове на съветското държавно управление и уеб сайтове на съветски държавни медии, съобщи Ройтерс.

Руските уеб сайтове се срутват на фона изказването на украинския вицепремиер Михайло Федоров, че Украйна е заела „ Ай Ти войска “ (армия от експерти в областта на осведомителните технология), с цел да се бори против Русия в киберпространството.

Гугъл съобщи, че е наложил ограничавания върху сметки на държавни съветски медийни канали в своята видео платформа YouTube, базирайки се на „ изключителни условия “ на фона на експанзията на Русия в Украйна.

Технологичният колос означи, че ще сложи на пауза „ способността на редица канали да си обезпечават доходи в YouTube “.

Компанията също по този начин реши да блокира медиите да употребяват нейната рекламна технология за генериране на доходи на техните уеб страници и да купуват реклами посредством Гугъл Tools или да разгласяват реклами посредством услугите на Гугъл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР