Скандалният съдебен инспектор Александър Мумджиев поиска да бъде върнат като

...
Скандалният съдебен инспектор Александър Мумджиев поиска да бъде върнат като
Коментари Харесай

Пияният съдебен инспектор, притеснявал камериерки, поиска да се върне на работа като следовател

Скандалният правосъден контрольор Александър Мумджиев изиска да бъде върнат като следовател в София. Той е подал документи пред прокурорската гилдия на правосъдния кадрови орган. Това стана ясно на съвещанието на колегията. Миналата седмица мъжът беше арестуван пийнал във Враца за отправяне на полови подмятания на камериерки и сервитьорка от хотел, в който се е настанил, до момента в който е в командировка.

За дейностите му Инспекторатът на Висш съдебен съвет го предложи за уволняване, а ден по-късно самият той подаде оставка.

Комисията по професионална нравственос към ПК одобри мнение, съгласно което Мумджиев не съблюдава в целокупност условията на Кодекса за етично държание на българските прокурори и следователи и не има в цялост нужните нравствени качества, с цел да бъде възобновен на длъжността „ следовател “.

Днес Прокурорската гилдия реши, че преди окончателното си решение, ще изслушат Мумджиев.

„ Решението на Прокурорската гилдия за обновяване на административното произвеждане за възобновяване в служба на Александър Мумджиев е по отношение на нововъзникналите условия, както и с предходното решение на колегията от м. декември 2023 година, за неговото възобновяване на заеманата преди избора му за контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет служба „ следовател “ в Следствения отдел в СГП, считано от датата на встъпване в служба на новоизбраните членове на ИВСС ", записаха правосъдните кадровици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР