Продължават активните бойни действия в източната и южната част на

...
Продължават активните бойни действия в източната и южната част на
Коментари Харесай

Драма със зърното, Киев в предупреждение към Беларус

Продължават дейните бойни дейности в източната и южната част на Украйна и въоръжените сили на страната поддържат самодейността, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Украинската войска насочи апел към народа на Беларус да не влиза с „ мръсната война ”.

Украинският президент разгласи също, че повече от 150 кораба са в очакване да изнесат украинско зърно, само че Русия преднамерено бави отпътуването им. Според Владимир Зеленски Москва съзнателно основава нова хранителна рецесия: " Правото на храна и на живот без апетит са съществени права за безусловно всеки човек на земята. По тази причина съветските опити за утежняване на рецесията с храните са също и експанзия против всеки човек по света ".
-->
Киев се разгласи за продължаването на Черноморската самодейност за зърното и след 22 ноември, когато изтича 120 дневния период на действието й. Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица означи, че до момента от украинските пристанища са отпътували повече от 360 кораба с 8 милиона тона хранителни артикули за Европа, Азия и Африка.

Украинската войска се обърна директно към народа на Беларус с апел да не взе участие в " мръсната война " против Украйна. През февруари съветските войски навлязоха в Северна Украйна от региона на южния беларуски град Гомел. Сега наблюдаващи оповестяват за нараснала военна интензивност в тази зона.

Вчера президентът Лукашенко отхвърли включването на Беларус с бойните дейности и съобщи, че тази война не би трябвало на страната му. Но украинците са разтревожени от знаците, които дава Беларус.

Руската войска е нараснала бойната си групировка в Черно море и разполага с 10 кораба, три от които с ракетни системи " Калибър ", оповестиха от Южното оперативно командване на украинските сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР