Продължаването на мярката за настаняването на украинците и актуализация на

...
Продължаването на мярката за настаняването на украинците и актуализация на
Коментари Харесай

50 лв. за бежанец в хотел. Ще стане ли?

Продължаването на мярката за настаняването на украинците и актуализация на цената бе една от тематиките, които обсъждаха БХРА с министъра на туризма Илин Димитров.

Хотелиерите настояха Министерството на туризма освен да удължи програмата за украинските бежанци, само че и да се завиши дневната сума – от 40 на 50 лв. за нощувка.
-->
На среща със служебния министър Илин Димитров с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), браншът настоя да се подхващат гъвкави стъпки, с цел да се подсигурява, както интереса на бежанците, по този начин и на хотелиерите.

В последните седмици се ускори бежанския поток от Украйна към България. За 10 дни единствено в Бургаско бяха пристигнали към 4 хил.души, най-вече от Херсон, който е в епицентъра на военните дейности.

Програмата за настаняването обаче изтича в края на този месец и към момента няма никаква информация по какъв начин и дали ще бъде удължена.

Следващата седмица ще има повече изясненост, само че се основава чувството, че Министерството на туризма желае да трансферира „ горещия картоф “ към друго ведомство. На срещата си с хотелиерите Илин Димитров регистрира, че това е несвойствена активност за МТ, която пречила да се работи по другите цели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР