В Брюксел днес и утре заседават министрите на отбраната от

...
В Брюксел днес и утре заседават министрите на отбраната от
Коментари Харесай

НАТО ще поеме ръководството на военната помощ и обучение за Украйна

В Брюксел през днешния ден и на следващия ден заседават министрите на защитата от НАТО. Очаква се на следващия ден да одобрят проект, съгласно който НАТО ще поеме управлението на военната помощ и образование за Украйна. До в този момент помощта се координираше от Контактната група за помощ за Украйна, известна като групата " Рамщайн ", която се ръководеше от Съединени американски щати.

В рамките на форума в Брюксел се организира и срещата на групата за нуклеарно обмисляне в НАТО. На нея се разискват опциите за адаптиране на нуклеарния боеприпас на Алианса към заканите за сигурността. Военните министри разискват и зачестилите случаи на бойкот, разпространение на дезинформация и хакерски атаки против страни от пакта. В срещата взе участие и украинският министър на защитата. България е показана от служебния министър на защитата Атанас Запрянов.

“Министър Умеров ни срещна с последните развития на бойното поле и най-належащите потребности на Украйна. Забавянето на нашата поддръжка имаше съществени последствия и ние не би трябвало да позволяваме това да се случи още веднъж. Добрата вест е, че съдружниците усилват помощта си, само че Украйна има потребност от предвидима и дълготрайна поддръжка. Утре чакам министрите да одобрят проекта на НАТО за военна помощ и образование за Украйна. Повече от 99 % от цялата военна помощ за Украйна е предоставена от съдружниците от НАТО, по тази причина има смисъл НАТО да играе по-голяма роля в тези старания ”, съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР