Продължаваме промяната. В последните 4 месеца започнахме промяната - да

...
Продължаваме промяната. В последните 4 месеца започнахме промяната - да
Коментари Харесай

Василев и Петков представят проекта и екипа си /НА ЖИВО/

Продължаваме смяната. В последните 4 месеца започнахме смяната - да срем корупцията и кражбите. Да освободим дребния и междинния бизнес, постигнахме 10% напредък. Приоритет номер 3 бе да притеглим високотехнологични вложения - заводът в Ловеч. Бюджетът демонстрира, че ресурсът може да се разпредели заслужено. Искаме да продължим и през следващите месеци. Не е значимо дали си ляв или десен, а дали си честен. Ще работим с честни хора без значение от коя страна са те. Тези хора зад мен извършват 4 критерия - да имат добра кариера отвън политиката, да не са били допълнително от една партия, да няма скандали към тях, което всеки да може да ревизира. И най-важното - да са честни. Това съобщи Кирил Петков, който показа плана си с Асен Василев.

Ще дам думата на част от екипа, сподели Петков.

Деница Симеонова, магистър инженер, в последните 5 година работех за развиването на предприемаческата среда. В момента съм обществен бизнесмен. Искам да трансформира средата. Вярвам, че с този екип тук можем да сложим България на картата на нововъведенията

Яна Бълникова - в последните 4 месеца бях част от екипа на министерството на стопанската система. Показахме, че можем да реализираме положителни резултати. Имам 14 година кариера в аутсорсинга, след това в биотехнологиите. Родена съм в Габрово. Надявам се да продължим смяната. 

Евелина Константинова - приключила съм в Съединени американски щати, след това в Англия, учила съм икономическо развиване, по какъв начин една бедна страна може да стане богата. Работила съм в обществения и частния бранш. За последните 4 меесца като зам.министър в тима на Кирил показахме, че с воля и честност можем да реализираме положителни резултати.

Казвам се Даниел Волен, родът ми е от Русе, Монтана и Дупница. Завършил съм в Тел Авив компютърни науки и информатика. След години пътешествие открих, че България е прелестна страна, по тази причина преди 10 година се завърнах. Бях няколко месеца в Комисията по бистрота в МИ.

Никола Минчев - юрист. За мен е чест да бъда от екипа на Петков и Василев.

Асен Василев: Имаше доста въпроси от дясно и от ляво. Ето в какво имаме вяра: Истината е, че налозите в България няма потребност да се пипат. Има досаттъчно приходи в хазната, в случай че ги съберем. Да имаме и обикновено опазване на здравето, и обикновено обучение, и инфраструктура. Но всички контролни механизми са изключени. Където има публични поръчки - те са били нагласявани. Т.е. плащаме тройно и четворно. Ако стартираме да плащаме обикновено, ще имаме извънредно просперираща страна. Това не е химера. Получих обучение без да отивам на частни уроци - от Хасковската гимнацзия съумях да отида в Харвард. Бяхме общо 5 индивида. Това демонстрира, че в случай че има отдадени учители и им се обезпечава опция да преподават, учениците съумяват.

Равен старт значи образованието и опазването на здравето да са достъпни не единствено в центъра на София, а и във всяка точка на страната. 

Истината е, че без да пипаме налозите, в случай че просто съберем това, което страната би трябвало да събере, сложат се контролните механизми по този начин, че парите да се харчат както би трябвало, спрем течовете - тогава това може да се случи. 

Хората няма да се разправят с бюрокрацията, а ще търсят нови сътрудници. Ще забележим че от ден на ден младежи ще стартират да се връщат в родината. Живял съм 10 година в чужбина, само че тук ми харесва най-вече. Но когато си приказвам с сътрудниците, те споделят: Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, родителите ни се нуждаят от качествено опазване на здравето. Ако си изчиснтивм ъдржавата, ще можем да се гордеем с нея, сподели още Василев. 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР