Продължаваме промяната ще гласуват в пленарна зала за изпращането на

...
Продължаваме промяната ще гласуват в пленарна зала за изпращането на
Коментари Харесай

Позицията на Радев е позорна, подкрепяме оръжието за Украйна: ПП

" Продължаваме промяната " ще гласоподават в пленарна зала " за " изпращането на оръжие в Украйна, оповестиха министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев на брифинг на партията в Българска телеграфна агенция.

 

" Позицията, която президентът Радев изрази, че, давайки оръжие, продължаваме спора, е позорна . Тя е позорна, тъй като в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този спор и е добре и обикновено да победи в този спор ", акцентира Василев.

 

Той счита, че Украйна ще е крайният победител във войната: " Алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат още веднъж васални добавки, което това държавно управление няма да допусне ".

 

 

" Тези хибридки, които ни са продават от заран до вечер, че когато дадем военно-техническа помощ, се води като акт на война – безусловно не е правилно. Иначе целият Европейски съюз към този момент да бъде в подобен акт, а той не е по този начин. Искам да го акцентира, като се изключи че има агресор, която е по-притеснително е, че имаме вътрешни кръгове в България, които се пробват да продадат тази експанзия като нещо обикновено, като нещо предстоящо и надали не като нещо, което би трябвало да приветстваме, до момента в който не почистим тази реторика, няма метод по какъв начин ние в действителност да сме самостоятелна страна ", акцентира Кирил Петков.

 

 

Премиерът беше безапелационен, че всички контракти на военната промишленост са с обичайни пазари на България, в това число страни от НАТО и Европейски Съюз: " В момента всеки се пробва да се заиграва за тази тематика, тъй като се пробва да се вкарва и чеп в обединението по тази тематика. Но ние това, което през днешния ден декларирахме и за заявяваме за първи път, че Политическа партия, застава за военно-техническа помощ и ще се гласоподава в българския парламент (…) Всичко би трябвало да минава през българския парламент, както и за други значими национални тематики ".

 

 

Василев означи, че икономическите и политическите дейности на Русия по отношение на България имат своя аналог в дейностите на Съюз на съветските социалистически републики по отношение на Царство в България, когато София резервира дипломатически връзки с Москва след 22 юни 1941 година, не изпраща войски на Източния фронт, само че въпреки всичко е оповестена война против нашата страна, окупират я войски и се постанова да заплаща репарации.

 

 

" Отговорът тук не е на България. Отговорът тук би трябвало да бъде цяла Европа и това, което на следващия ден ще се случи с делегацията в Брюксел, ще бъде тъкмо този общ отговор, тъй че никой да не си мисли, че България е сама. България е напълно част от европейското семейство ", безапелационен беше Асен Василев.

 

 

Кирил Петков акцентира, че в Киев ще се разискват още доста тематики отвън изпращането на оръжие: " Всички забравяме сега, че в украинското пристанище имаме транспортен съд със 17 моряка. Както знаете, има голямо количество жито да вземем за пример в Одеса. Можем ли да помогнем на Украйна с този експорт? ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР