Продължаваме Промяната предлага създаване на механизъм за премахване на изоставените

...
Продължаваме Промяната предлага създаване на механизъм за премахване на изоставените
Коментари Харесай

ПП предлага механизъм за премахване на изоставените строежи

" Продължаваме Промяната " предлага основаване на механизъм за унищожаване на изоставените градежи. Партиите ПП, Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " разискват тематиката " Екология ", като част от договарянията за сформиране на постоянно държавно управление. На полемиката беше акцентирано и на казуса със застрояването на Черноморието.

Картиране и оценка на положението на екосистемите също е измежду целите, показани от Политическа партия. Необходим е и запас за справяне със строителните боклуци. Следва да се прекрати потреблението на пластмаса в държавната администрация. Политическа партия поддържа концепцията за замяна на автопарка и закупуване на повече електрически автомобили. Електрифицирането на превоза, зелена подвижност, стимулиране на споделеното пътешестване също са част задачите на групировката. Може да помислим дружно за по-високи налози и такси за мощните коли, уточни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Във връзка с нерегламентираното изгаряне на боклуци от партията настояват за усилване на контрола и налагане по-строги наказания за нарушителите.

От " Продължаваме промяната " виждат проблеми и в бранша с водните запаси. За ръководство на отпадъчните води и подсигуряване на чиста питейна вода за всички жители, упорстват от групировката. Достигане на положително и екологично положение на водната среда и пречистването на микропластмасите е различен акцент в ограниченията в бранш " Екология ". От партията виждат опция в бъдещото постоянно държавно управление да има вицепремиер по климатичните промени. За " нулева приемливост към корупцията " при подбора на планове в бранша се оповестиха още от Политическа партия.

Кирил Петков посочи, че би трябвало да се уточняват условията за оценка на въздействието върху околната среда, а администрацията да бъде в услуга на бизнеса, с цел да се избегне опцията за корупционни практики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР