Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България(ДБ) предупредиха БСП за България,

...
Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България(ДБ) предупредиха БСП за България,
Коментари Харесай

Заради Избирателния кодекс: ПП и ДБ отрязаха БСП от преговорите за коалиция

Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) предизвестиха " Българска социалистическа партия за България ", че няма да влизат в съдружни договаряния с тях, в случай че поддържат в зала противоречивите промени в Изборния кодекс (ИК). Това стана в взаимно изказване пред медиите в Народното събрание на двете обединения, заяви Българска телеграфна агенция.

Още сутринта стартира разногласието в пленарната зала с декларация на ПГ на Политическа партия, прочетена от ръководителя Андрей Гюров, против гласуваните нощес от правната комисия промени в ИК. Отговори му ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който настоя за санкции поради засегнатост. От Политическа партия напуснаха пленарната зала. Отмениха и плануваната за през днешния ден среща с Движение за права и свободи за бюджета. Ръководствата на групите на " Продължаваме Промяната " и Демократична България се събраха в стаята на " Продължаваме Промяната " за съвещания.

След края им на брифинг в Народно събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че в правна комисия нощес е било осъществено изменничество против честния избор на българските жители. Реално, разяснява той, " хартиената коалиция " ГЕРБ-БСП-ДПС споделиха на българите в България " ние ще решаваме вместо вас ", а на българите в чужбина - " не се интересуваме от вас ".

Българска социалистическа партия би трябвало да знае, че, в случай че тези решения се гласоподават и в зала, ние няма да влизаме в съдружни договаряния с тях, без значение в кой мандат - те имат избор, решението е тяхно, предизвести Петков. Ако решат да поддържат измененията и в залата, те декларират ясно на своите гласоподаватели - " ние се връщаме трайно и назад в статуквото, там, където царува задкулисието ", съобщи съпредседателят на Политическа партия. Така че това обръщение да е ясно на всички българи, че демократичната общественост - няма да позволи това да стане подмолно, безшумно, никой да не разбере и техният избор да бъде сменен, разгласи Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР