Продължаваме промяната и Демократична България ясно заявиха своята позиция срещу

...
Продължаваме промяната и Демократична България ясно заявиха своята позиция срещу
Коментари Харесай

Атанас Атанасов за хартиената коалиция: Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ясно обявиха своята позиция против връщането на хартиените бюлетини като част от изборния развой, редом с машинния избор. В знак на митинг те няма да бъдат в пленарната зала до момента в който не бъдат импортирани предложенията за промени в Изборния кодекс, заяви Нова телевизия.

" Няма да влизаме в съдружни договаряния с ГЕРБ, без значение с кой мандат. Те имат избор и в случай че решат да поддържат измененията в Изборния кодекс, значи споделят на своите гласоподаватели " ние се връщаме трайно и назад в статуквото, там където царува задкулисието ". Демократичната общественост няма да позволи подмолно вотът да бъде сменен ", съобщи Кирил Петков.

Андрей Гюров разяснява, че поръчките за връщането на парламентаризма са били задраскани като бюлетина нощес. " Защо е това бързане, кой желае да подмени вота и да запуши устата на българите в чужбина? ", попита той.

От своя страна Христо Иванов бе безапелационен, че връщането на хартиената бюлетина е проява на мощ на болшинство на реванша. " То е готово или да ръководи или да завоюва нови избори. Българска социалистическа партия освен върна опцията да се гласоподава с хартия, видяхме сериозна проверка на изборния развой без никакво разискване и със съществени нарушавания на процедурата. Цялото съвещание на Правната комисия е в нарушаване на процедурата ", разгласи той. И добави, че цялата поръчка за диалогичност е хвърлена " под влака ".

" Всички приказки за това по какъв начин би трябвало да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат безшумно ", сподели Иванов.

От своя страна Атанас Атанасов акцентира: " Миналите избори ги купиха, тези желаят да ги откраднат. Няма да го позволим! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР