Продължаваме промяната е против връщането на хартиената бюлетина. Тази категорична

...
Продължаваме промяната е против връщането на хартиената бюлетина. Тази категорична
Коментари Харесай

Кирил Петков: ДПС и ГЕРБ искат вот с хартия, за да си върнат чувалите

" Продължаваме промяната " е срещу връщането на хартиената бюлетина. Тази безапелационна позицията изрази някогашният министър председател Кирил Петков . Това ще е крачка обратно, а по мнението му и стъпка обратно към злоупотребите, които всички помним с чувалите с бюлетини, с подправени протоколи. " С всичко това, което загърбихме в предишното ", акцентира той.

Аз съм безусловно сигурен, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи доста желаят да прокарат смесено гласоподаване с връщане на хартиената бюлетина за идващите избори, с цел да се върнат към старите си практики, уточни още Кирил Петков.

Той не е склонен с аргумента, че част от отлива на гласоподаватели се дължи на страха от машинното гласоподаване. Това беше мотив първия път, сподели още някогашният министър председател. По думите му към този момент няколко избора са извършени с машини и хората се усещат удобно с тях.

Възрастните хора към този момент не се тормозят, тъй че това са псевдоаргументи, с цел да се скрие същинската причина, а тя е - злоупотреби по време на идващите избори, счита още Кирил Петков.

Как ще гласоподават депутатите и дали ще съумеят да върнат смесеното гласоподаване - и с машина, и с хариена бюлетина във всяка една секция, е един от въпросите още от началото на 48-о Народното събрание, защото разпредението на гласовете по парламентарни групи би било и показателно за съставяне на нова коалиция - най-малко по този начин показват политолози. Още в предишното Народно заседание Българска социалистическа партия внесе законопроекта за това, като неговото разглеждане се размина с помощта на един глас. ГЕРБ поредно нападат машинното гласоподаване с разнообразни причини. Позицията на Движение за права и свободи е уклончива на този стадий.

След изявлението на Стефан Янев, че от Политическа партия " Български напредък " са срещу връщането на остарели практики, в това число и бюлетината на хартията и в чувал, въпросът остава да виси на гласовете на " Възраждане ".

Източник: News.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР