Продължаваме промяната-Демократична България няма да подкрепят правителство с мандата на

...
Продължаваме промяната-Демократична България няма да подкрепят правителство с мандата на
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков“ остава, министрите в него се сменят

" Продължаваме промяната-Демократична България " няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, само че готвят промени в своя проектокабинет на Николай Денков. Това стана ясно от изявление за България он ер на депутата от ПП-ДБ Божидар Божанов.

" Нещата са динамични, трансформират се непрекъснато. Нашата цел е да има държавно управление с по-експертен профил. Говорим за конституционна промяна откогато сме основани ", сподели още Божанов.
-->
Той уточни, че кабинетът няма по какъв начин да бъде блестящо политически и по тази причина от ПП-ДБ търсят поддръжка за конституционно болшинство.

" Трусовете в прокуратура демонстрираха какъв брой е значимо да реформираме тази институция, преди тя напълно да е избухнала. Скандалите от предходната седмица са безусловно неприемливи за правова страна от Европейски Съюз ", сподели Божанов.

" Надявам се да излъчим държавно управление. Бюджет би трябвало да бъде признат, общините са затруднени ", означи депутатът от ПП-ДБ.

Божанов е вносител на редица законопроекти, свързани с промени в Закона за придвижване по пътищата и Кодекса на труда. Интензивните договаряния за сформиране на кабинет в събота и неделя обаче изместват фокуса.

По думите му промяната в пътната сигурност е сложна и от Народно събрание пробват да подходят към нея изцяло. А законопроектът на ПП-ДБ решавал единствено част от проблемите - връчването на актове и фишове на хора, които дълго време ги натрупат и не заплащат. Такива водачи ще бъдат спирани и наложително ще им бъдат връчвани актовете и фишовете.

От ПП-ДБ оферират също отпадане на синия ваучър и всички стикери по предното стъкло на автомобила.

" Само един законопроект няма да реши проблемите. В петък гласувахме промени в Наказателния кодекс. Обсъждахме новите водачи да имат по-малко точки, да не могат да карат мощни коли ", разяснява Божанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР