Продължаваме прегледа на най-интересните източноевропейски спортни автомобили, като отново се

...
Продължаваме прегледа на най-интересните източноевропейски спортни автомобили, като отново се
Коментари Харесай

Най-готините източноевропейски спортни коли ЧАСТ II



Продължаваме прегледа на най-интересните източноевропейски спортни коли, като още веднъж се пренасяме в Чехия.
4. B-Racing K-1 Attack - Чехия  Най-готините източноевропейски спортни коли (спойлер - тук е

B-Racing е компания основана в Чешката република, а K-1 Attack е главният им артикул, впечатляващ с неповторим дизайн и нападателен и съвременен външен тип. Предлага се или като насочен към улицата състезателен автомобил, или като напълно спортен автомобил. Attack също е много наличен и коства единствено 21 000 щатски $. Колата разполага с мотор Honda K Series, само че може да се поръча и с електрическо задвижване, само че тогава колата се оскъпява с 16 500.
3.Melkus RS 1000 - Източна Германия  Най-готините източноевропейски спортни коли (спойлер - тук е

Тогава, когато Берлинската стена към момента съществуващи и определяше къде стартира Източна Европа, тази изненадващо екзотична спортна кола беше в ослепителен контрастност с действителността. С прякор „ Комунистическото Ferrari “, Melkus RS 1000 е една от най-страхотните коли, създавани в Източна Германия. Прави се в интервала сред 1969 и 1979 година, само че макар екзотичния си външен тип, Melkus RS 1000 е с мощ от единствено 70 к.с., идващи от дребен 2-тактов.
2. Marussia B2 - Русия  Най-готините източноевропейски спортни коли (спойлер - тук е

Когато хората нормално мислят за съветски коли, те се сещат главно за много неприятно направените и мудни машини Lada или Москвич. Опитвайки се да промени това, Marussia показа на света първата съветска суперкола. Тя дебютира през 2007 година, а моделът В1 в действителност беше първият съветски суперавтомобил. С мощ от 450 к.с.и лека и алуминиева рама и корпус от въглеродни нишки, колата незабелязано бе доразвита до модификацията B2, която се появи през 2009 година Но макар че наподобяват друго, B1 и B2 са механично идентични. Marussia се бореше да оцелее, купувайки тим от Формула 1 измежду другите маркетингови ходове. За страдание, Marussia " затвори вратите " си през 2014 година, продавайки и екипа от F1 и прекратявайки производството на тази страхотна суперкола.
1. Zill-112S - Съюз на съветските социалистически републики  Най-готините източноевропейски спортни коли (спойлер - тук е

Това е един от страховит автомобил, който надали бихте очаквали да бъде създадени в Съветска Русия. Но това е реалност и Zill-112S е легендата на руската автомобилна промишленост, ZIL е един от първите руски автомобилни производители, учреден през 1916 година за произвеждане на камиони. Придобивайки снизхождение измежду руските водачи за техните копия на американски Packard-и, ZIL се издига до в комунистическата подчиненост, като прави лимузини за известни фигури като Йосиф Сталин. Така компанията убеждава руското командване да им разреши да построят спортна кола, а неповторимият 112S оживява през 1961 година. Автомобилът разполага с редови осемцилиндров мотор с мощ 270 к.с., заимстван от една от лимузините на марката. Произведени са единствено 2 бройки, само че ZIL-112S остава един от най-яките коли, правени в миналото в Съветска Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР