Продажбата на четири усъвършенствани американски безпилотни летателни апарата на Тайван

...
Продажбата на четири усъвършенствани американски безпилотни летателни апарата на Тайван
Коментари Харесай

САЩ ще продават и дронове на Тайван

Продажбата на четири усъвършенствани американски безпилотни летателни апарата на Тайван преодоля основна спънка в Конгреса и е на последния стадий на утвърждение, оповестиха източници в понеделник, договорката, която евентуално в допълнение ще обтегне към този момент обтегнатите връзки с Китай, оповестява " Ройтерс ".

Сделката за 600 милиона $ би била първата такава продажба, защото политиката на Съединени американски щати за експорт на усъвършенствана и строго охранявана технология за безпилотни летателни апарати бе разхлабена от администрацията на Тръмп.

" Ройтерс " заяви през последните седмици, че администрацията продължава с четири други продажби на комплицирано военно съоръжение за Тайван , на обща стойност към 5 милиарда $ , защото ускорява натиска върху Китай и нараства опасението за желанията на Пекин към острова.

Държавният департамент на Съединени американски щати може публично да уведоми Конгреса за продажбата по-късно тази седмица. Официалното съобщение дава на Конгреса 30 дни да възрази против всевъзможни продажби, само че това е малко евентуално при необятна двупартийна поддръжка за отбраната на Тайван .

Четирите безпилотни летателни апарата MQ-9 SeaGuardian , създадени от General Atomics, ще се доставят със свързани наземни станции и образование .

На 21 октомври Държавният департамент изпрати уведомления до Конгреса за първия транш от продажби на оръжие за Тайван. Те включваха ракетни установки, основани на камиони, създадени от Lockheed Martin Corp, ракети със система за ракетен уголемен отговор (HIMARS) и обвързвано съоръжение, създадени от Boeing Co, и външни датчици за F-16.

На 26 октомври Съединените щати продължиха с препоръчаната продажба на 100 системи за крилати ракети и 400 наземни противокорабни ракети Harpoon, създадени от Boeing Co.
 Пентагонът: Съединени американски щати утвърди още продажби на оръжия за $2,37 милиарда за Тайван
Пентагонът: Съединени американски щати утвърди още продажби на оръжия за $2,37 милиарда за Тайван

100 системи за крайбрежна защита Harpoon с 400 ракети RGM-84L-4 Harpoon Block II
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР