Прочетох доклада на Държавната агенция Национална сигурност“ и съм съгласен,

...
Прочетох доклада на Държавната агенция Национална сигурност“ и съм съгласен,
Коментари Харесай

Денков: Изгонването на свещениците от Руската църква е основателно. Може би дори закъсняло

„ Прочетох отчета на Държавната организация „ Национална сигурност “ и съм склонен, че тези хора трябваше да изоставен и да не бъдат допускани в България за идващите 5 година Смятам, че има рецензии към организацията, тъй като в отчета видях информация за тази активност и в предишни години, тъй че е отворен въпросът по кое време е трябвало да се реагира “. Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява експулсирането в четвъртък на съветския архимандрит Васиан Змеев и още двама беларуски свещеници от Руската черква в София по съмнение в шпионаж.

„ Ще имаме диалог с ръководителя на ДАНС, когато се завърне от чужбина. Докладът е конфиденциален, народните представители ще могат да го видят, само че до момента в който не бъде разкрит, данните от него няма по какъв начин да бъдат огласени “ , добави министър председателят.

По думите му от България не са изгонени съветски свещеници, а хора, които са „ работили против ползите на България “.

„ Църквата би трябвало да стои отворена, организацията става от страна на Българската православна черква “, съобщи още министър-председателят. Допълни, че въпросите „ къде е ключът и за какво е затворено? “, не би трябвало да бъдат отправяни към него. В четвъртък стана ясно, че храмът е заключен от представители на съветското посолство.

Премиерът е уверил Светия синод, че страната ще направи всичко, което зависи от нея, само че не може да се меси директно в процеса. „ Нотариалният акт за парцела е публикуван през 1997 година, само че занапред предстои да се обясни юридически по какъв начин стои въпросът със собствеността, защото това би трябвало да бъде на взаимен принцип с българските църкви в Москва ", добави Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР