Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите

...
Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите
Коментари Харесай

Google засича, когато някой наднича в телефона ви








Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите

Представете си, когато някой наднича в телефона ви, на екрана да се появява известие от вида: „ Някой различен гледа в екрана ти” или може би нещо по-директно като: „ Хей! Веднага стой да гледаш в телефона ми!”.

В Гугъл към този момент създават сходна, ориентирана към конфиденциалността, функционалност и разгласиха първия видео клип, който демонстрира по какъв начин работи.

Тя употребява предната камера на устройството, с цел да сканира лицата на всички, гледащи към телефона. Ако софтуерът забележи човек, който не разпознава, се появява известието: „ Внимание - чужд гледа!”.

Според видео клипа това може би е по-скоро пробен план или единствено концепция, която някой ден може да бъде препоръчана като алтернатива на телефоните.

Очаква се планът да бъде показан идната седмица по време на конференцията Neural Information Processing Systems в Калифорния.

Технологията може да работи при друга светлина и пози на главата. Освен това тя може да разпознае лице единствено за две милисекунди, тъй че много бързо ще бъдете уведомявани, когато някой наднича през рамото ви.


Подобна функционалност ще е изключително потребна, когато сте на оживено място, четете и пишете персонални известия или просто предпочитате единствено вие да гледате в екрана си.

Въпреки тези характерности, евентуално алтернатива ще работи в някои обстановки по-добре, в сравнение с в други. В препълнен трен, да вземем за пример, различен пасажер може да огледа в екрана ви единствено тъй като е в човешката природа да го направи. Това обаче може да докара до появяването на известията на досадни шпации. В такива случаи би се оказало по-полезно, в случай че функционалността първо открива дали индивидът се взира непрекъснато или е хвърлил единствено краткотраен взор.

С към този момент добре създадената технология за лицево различаване и с усъвършенстваната предна камера на мобилните устройства, можем да си представим елементарно, че сходна функционалност ще бъде добавена към множеството смарт телефони. Но обособен е въпросът дали надничането в екрана е задоволително значим проблем за потребителите, тъй че те да оценят функционалността като потребна.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР