Проблемът на всички парламентарни избори е била активността. С една

...
Проблемът на всички парламентарни избори е била активността. С една
Коментари Харесай

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Борисов се държи нагло и по мутренски

" Проблемът на всички парламентарни избори е била интензивността. С една дума докъм 18, 19, 20 ч. на изборния ден се афишира интензивността до 17 ч. и досега към момента знаем, че интензивността до 17 ч. е била 40%. И до такава степен. Два дни минават, влизаме в трети, а самата интензивност не я афишират. Защото разгласят ли интензивността, имайки поради, че знаем какво е цифрата на гласоподавателите, мигновено ще определим какъв брой хора са дали своят вот и това число не може да се промени. А със забавянето се основават предпоставки за донагласяне на резултата, с цел да може да излязат сметките. Знаете, че в изборната нощ ние, няколко претенденти за народни представители с госпожа Манолова поискахме да влезем в 23 МИР, където и аз съм претендент, с цел да забележим по какъв метод става броенето, тъй като ни споделиха, че се отварят чували, че се поправят на място протоколи, забелват се, дописват се, с калкулаторите пресмятат, което е много притеснително ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Настимир Ананиев, претендент за народен представител от обединяването " Изправи се! Мутри вън! "

Както е известно, Ананиев е ръководител на Политическа партия Волт, която е част от " Изправи се! Мутри вън! "

" Аз не знам дали ще има кабинет, само че бих желал да има подобен, тъй като има потребност от доста незабавни ограничения против Ковида, в това число поради метода, по който се отрази на дребния бизнес, който сега страда и се гърчи. Трябва доста незабавно да се вземат ограничения в тази посока, съответни ограничения, които да стигнат до хората и до дребния бизнес ", изясни ръководителят на Политическа партия Волт.

" Знаете ли, че в огромна част от секциите се пробваха да изгонят нашите покровители? В някои са съумели да ги изгонят. Особено в Пловдив-град имаме такива сигнали, че огромна част от покровителите ни са били изгонени от секцията. В Нови Искър се пробваха да създадат същото и ние реагирахме доста бързо и стремително, тъй като по закон това е работата на покровителя - да седи и да следи процеса на преброяване, на отразяване и на всичко останало. Знаете ли какво става, когато стигнеш до съда, до последна инстанция? За мен би трябвало да алтернатива, в случай че някой желае да си преброи бюлетините с вещни лица, да има такава алтернатива след изборите. В момента няма такава, изключително след едно решение на съда, което направи казус и в действителност от този момент доста мъчно разрешават да се броят бюлетини. Знаете на локалните избори борбата, която се водеше тогава за тези 19 000 гласа, които не доближиха на госпожа Манолова да стане кмет на София. Макар че за мен персонално тя беше спечелилият и я има тази победа. Ако отворим тези бюлетини, въпреки че съдът не позволи, съм сигурен, че вътре е истината ", показа Ананиев.

" Излезе, че ГЕРБ е първа мощ във Факултета, в Столипиново, във всички ромски гета ръководещите са първа мощ. А като отидеш в едно такова гето, аз не виждам нещо да се свършили за това гето, за интеграцията на тези хора. За страдание, неналичието на обучение кара тези хора да си продадат гласа за 100, 200 лв., а някой ми сподели, че за тези избори мизата е стигнала до 300 лв.. Фактически ти си продаваш гласа за тази сума, една от трите, и по-късно четири години някой те краде. Краде милиарди. Така че, той може да си разреши 100, 200, 300 лв., тъй като знае, че ще има достъп до тези милиарди. A в този момент на масата какво имаме? По " Зелена договорка " 60 милиарда лв.. Толкова е получила България за последните 14 години, откогато е член на Европейския съюз, а в този момент ще ги получим за 4 години по " Зелена договорка ". В прословутото си изявление в изборната нощ, под снежинките, господин Борисов, сподели: " Искам мир ", само че в действителност с цялото си поведение, с език на тялото, с думи, които употребява по-късно, той се държи безочливо и по мутренски. Той не желае мир. Той споделя: Аз съм най-хубавият, единствено аз мога, никой различен не става за нищо, при мен са всички специалисти, вие не може да управлявате. Думите се разминават със самите дейности и със самата настройка ", проучва Настимир Ананиев.

Политикът разяснява и опцията за премахване на ГЕРБ от властта:

" Зависи от това дали ще има кабинет, под каква формула, ще има ли някаква съответна цел и стратегия този кабинет. Обединението би трябвало да стъпи върху нещо. Всяка една коалиция, която ръководи, нормално има точна и съответна стратегия. Казва се, че ще се направи това, това и това. Много е значимо да се съобщи какво желаеме да създадем. За мен най-важното са съответните ограничения за тези, които се гърчат сега, за хората, които са в неплатен отпуск от месеци, за хората, които стоят у дома, с цел да оказват помощ на децата си, тъй като те са на онлайн образование, за бизнеса, който е затворен и се гърчи, за бизнеса, който не е затворен, само че има резултат върху него, тъй като оборотът му е паднал с 60-70%. Води се незатворен, не може да получи помощ, само че няма прихода, който е получавал, на който е основан един бизнес модел ", съобщи още Ананиев.

Той даде образец със страни от Западна Европа, които са помогнали на дребния си бизнес, тъй като знаят, че той им е основен.

" 2-та милиарда, които пристигнаха от Европейския съюз, не от нашата хазна, не се знае до каква степен стигнаха. Казаха, че бизнесът е получил 1 милиард. Кой бизнес? Нека да има бистрота, дайте един указател и да забележим коя компания какъв брой е получила. Ще забележим, че доста компании с огромните, които са получили, са доста близки до ръководещите ", загатна представителят на " Изправи се! Мутри вън! "

" ГЕРБ е изгубил над 300 гласа, Българска социалистическа партия е изгубила половината си гласове. От старите партии, които сме привикнали да гледаме, само Движение за права и свободи подвига резултат си. Ахмед Доган направи доста остроумен ход. Дръпна Пеевски обратно, махна го от листите, постави млади лица напред и сподели: " Подновяваме, младите са напред ". Имат 318 000 гласа 2017 година, а сега имат 327 000. Имат 9000 гласа повече " означи Ананиев.

В развой на диалога Настимир Ананиев още веднъж се върна на държанието на премиера Бойко Борисов:

" При него има боязън. От една страна боязън за физическото си оцеляване. От всичките му изявления, той най-вече се опасява от кого? От президента Радев. Той се опасява от длъжностен кабинет, който дори и за три месеца би изсветлил доста от нещата. Аз по тази причина се надявам, че в случай че има формиран кабинет също ще се случи това нещо, тъй като това са упованията на хората от митинга. Аз бях шест месеца на площада и знам какви са упованията на хората. Ние не можем да си позволим да предадем тези упования ".

" Трябва да се стартира този рестарт в България, хората да се почувстват европейци, тъй като въпреки всичко 14-та година сме в Европейския съюз. Подкрепата за Европейския съюз е добра, 2/3 от българите го поддържат, само че те не се усещат европейци. Нито приходите са ни европейски, нито опазването на здравето, нито правораздаването. Оказва се, че имаме една отговорност да стартираме този рестарт. Той стартира с цялостна проверка какво се е случило в този мандат, където милиарди потънаха и не знаем до кого са стигнали и къде са стигнали. Знаете за милиардите, които отидоха в " Автомагистрали ", милиардите, които отидоха в този воден холдинг, на всички места се поставят милиарди в едни държавни предприятия и нямаме отчетност, защото се води комерсиално сдружение. Нямаме бистрота. Хората би трябвало да знаят какво се случва и по какъв метод се случва, по какъв начин се харчат нашите пари. Ние всички сме данъкоплатци.и желаеме да знаем по какъв начин се харчат тези пари ", разяснява Ананиев.

" Виждам едно отговорно държание в " ИТН " и се надявам да могаТ да удържат групата си, тъй като не забравяйте за грешките на растежа. Резултатът на " ИТН " е доста по-голям от този, който се очакваше. Ако влязат с 50 депутати, почти толкоз ги даваха, тази група би трябвало да има синхрон. Тази група не е основана от хора, които са работили дружно, въпреки че са от тази партия, има и доста гражданска квота, само че дори партийци се познават от напълно неотдавна, партията е доста, доста нова. Там няма екипност. Може ли да се опита Борисов да отдели някакви хора от там? Може. Надявам се да е измислено това нещо (б.р. по какъв начин да се запази групата на " ИТН " ), тъй като е значимо за този кабинет на рестарта, който да стартира този рестарт след проверка. Това беше декларирано на площада от всички.

Според мен има доста заложени " бомби ", за които не знаем, и би трябвало да излезем и да кажем: Ето това заварваме. Ако някой с деяние или безучастие е съдействал за нещо, което по някакъв метод е навредило на българския народ, на хазната, на жителите или на бизнеса, той би трябвало да си понесе наказателната отговорност. Време е да има действителна наказателна отговорност, поета от някого, тъй като хората по тази причина са се отвратили от политиката и споделят, че всички са маскари. Виждаме във Франция, Саркози влиза в пандиза дейно. Френският (б.р. въпреки и бивш) президент е аналогът на Борисов. Ще забележим ли български министър председател в пандиза? ", запита водачът на партия Волт.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР